USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Justiției. „Cred că Dragnea e foarte mândru de ministrul Predoiu”

Considerând că a fost dată „o lovitură gravă luptei anticorupție”, repreentanții USR au anunțat că vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu.

„În contextul loviturii grave date luptei anticorupție prin proiectul de așa-zisă desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, proiect care constituie, de fapt, bazele pentru reorganizarea și întărirea SIIJ, USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu”, transmit reprezentanții USR.

În opinia lor, ministrul Cătălin Predoiu trebuie să plece din funcție pentru modul în care s-a transformat în apărătorul politicienilor și magistraților certați cu legea, care vor să scape de anchetele DNA.

Ministrul Cătălin Predoiu a preluat ștafeta de la Florin Iordache și îi desăvârșește opera. În loc să corecteze legile Justiției, în loc să se lupte pentru o Justiție independentă în care nucleele de influență din Justiție să fie neutralizate definitiv, a ales să facă pe plac tocmai celor care s-au opus ani de-a rândul oricăror reforme de substanță și care vor să dețină control pe Justiție.

Politicienii corupți vor să scape de anchete, magistrații care îi protejează vor și ei să scape de anchetele DNA. Cătălin Predoiu s-a predat în fața intereselor obscure din Justiție și trebuie să răspundă în fața Parlamentului pentru faptul că ne împinge pe o cale antieuropeană, încercând tot felul de scamatorii și artificii legislative care nu vor păcăli pe nimeni”, susține Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Acesta consideră că ministrul Predoiu înlocuiește SIIJ cu un mecanism mai periculos, a făcut „compromisuri compromițătoare și s-a decredibilizat teribil”.

Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Cătălin Predoiu. Așa-zisa desființare a SIIJ, promovată de dumnealui, este o mascaradă. Cred că în momentul acesta, Liviu Dragnea e foarte mândru de ministrul Predoiu, nu și-ar fi imaginat că Secția Specială, creația lui, va fi desăvârșită, perfecționată, de un PNL-ist. Sper că planul este clar acum pentru toată lumea: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Ceea ce se întâmplă ne dovedește că PNL și Klaus Iohannis nu au vrut niciodata reforma Justiției. Au susținut Justiția doar de fațadă, acum se văd clar adevăratele lor intenții”, precizează Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR și liderul deputaților USR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole