USR îl contrează pe Nicușor Dan: Nu susținem rectificarea bugetară negativă propusă de primarul general al Capitalei

Rectificarea negativă anunţată de Nicuşor Dan este menită să scadă bugetul Capitalei în aşa fel încât să dea impresia că primarul general şi-a atins ţintele pe care le-a anunţat în prima jumătate a acestui an, afirmă USR într-un comunicat de presă.

Uniunea Salvaţi România susţine că „suma totală pe care vrea să o taie” edilul este de 324 milioane de lei.

„Primarul Nicuşor Dan vrea să reducă, cu trei zile înainte de sfârşitul anului, bugetul destinat investiţiilor pe care nu le-a realizat. De exemplu, în 2021, investiţiile în reţeaua de termoficare au fost în bugetul iniţial 81 de milioane de lei. În decursul anului, primarul Nicuşor Dan le-a tot scăzut şi au ajuns la 52 de milioane de lei. Acum, primarul vrea să le mai scadă încă o dată la 42 de milioane. Asta deoarece în realitate nu au fost făcute investiţii decât de 42 de milioane, jumătate din promisiunea iniţială”, arată USR.

Obiectiv periculos

USR mai semnalează că, în actuala rectificare, primarul general „preia un obiectiv periculos, acela de a investi milioane în instalaţii de oxigen într-o înşiruire de containere improvizate, unde riscul de explozie este considerat foarte mare de către specialişti, iar confortul şi siguranţa pacienţilor nu va putea fi asigurată”.

„Este vorba de containerele amplasate de fostul primar general Gabriela Firea, cu spaţii improprii unde instalaţia electrică nu este realizată la standarde de siguranţă, uşile sunt foarte înguste, cu praguri înalte. Practic, orice acces în aşa zisele saloane este imposibil atât cu un pat de spital sau chiar cu un cărucior cu rotile. În prezent, nu există niciun aviz ISU pentru această improvizaţie”, precizează sursa citată.

Pentru bugetul pe anul viitor, „USR îi cere primarului Nicuşor Dan să vină cu un plan serios şi concret; consilierii USR nu vor susţine propuneri de buget pentru anul 2022 făcute pe genunchi, fără consultări prealabile”. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole