USR îşi alege un nou preşedinte, luni și marți. Cine sunt candidaţii

Publicat: 23 iun. 2024, 21:20, de Corina Oprea, în ALEGERI , ? cititori
USR îşi alege un nou preşedinte, luni și marți. Cine sunt candidaţii
USR îşi alege un nou preşedinte luni și marți. Cine sunt candidaţii

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat că luni și marți se desfășoară primul tur al alegerilor pentru președinția partidului. Șase membri ai USR au intrat în competiția pentru șefia formațiunii, după ce Cătălin Drulă a decis să se retragă din funcție în urma rezultatelor nesatisfăcătoare obținute la alegerile din 9 iunie.

USR își alege președintele

USR a specificat că turul întâi al alegerilor are loc pe 24 și 25 iunie, iar în cazul în care niciun candidat nu obține majoritatea necesară, un al doilea tur se va desfășura pe 27 și 28 iunie. După desemnarea noului președinte al USR, urmează să fie stabilit și noul Birou Național al partidului. Aceasta se va realiza prin votul delegaților la congres.

Iată care sunt cei șase candidați pentru funcția de președinte USR:

Elena Lasconi – 52 de ani, Câmpulung, Argeș

Elena Lasconi este economist de profesie, având o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primar USR al municipiului Câmpulung Muscel, fiind realeasă în 2024. În primul mandat, a inițiat proiecte în valoare de peste 400 de milioane de lei, echivalentul bugetului orașului pe 40 de ani.

A obținut finanțări de peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru diverse proiecte de dezvoltare. Printre realizările sale se numără construirea unei noi secții de oncologie la Spitalul Municipal și depunerea unui proiect pentru extinderea rețelei de apă și canalizare cu 40 km. Este membră a USR din 2019 și activează în filiala Câmpulung.

Cristian Seidler – 43 de ani, Sector 5, București

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul mandat, a inițiat legea pentru abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut publicarea semestrială a veniturilor salariale ale angajaților de la stat.

Are o carieră de peste 10 ani în resurse umane și a absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea. A fost liderul studenților la drept din ELSA România și este membru USR din 2016, activând în filiala Sector 5.

Radu Hossu – 38 de ani, Brașov

Radu Hossu are peste 10 ani de experiență în marketing și opt ani în comunicare și consultanță politică. Este cunoscut pentru sprijinul activ acordat Ucrainei în timpul războiului cu Rusia, fiind decorat de președintele Volodimir Zelenski și de Armata Ucraineană.

A fost președintele Asociației Pro Democrația Brașov și a organizat proteste în cazurile tragediei de la Colectiv și a OUG 13. Este membru USR din 2020, activând în filiala Brașov.

Vasile Dincă – 51 de ani, Florești, Cluj

Vasile Dincă are experiență în consultanță politică și a dezvoltat baze de date și call center-uri pentru campanii electorale. Este cunoscut pentru angajamentul său față de integritate, transparență și corectitudine. Este membru USR din 2019, activând în filiala din comuna Florești, județul Cluj.

Luiza Oancea – 33 de ani, Marea Britanie, Diaspora

Luiza Oancea este licențiată în managementul afacerilor și are experiență în marketing și resurse umane. Lucrează ca responsabil social media și marketing la Atlantic London, o companie de consultanță pentru studii în Marea Britanie. Este membră USR din 2024, activând în filiala Diaspora.

Vasile Gabriel Filip – 46 de ani, Constanța

Vasile Gabriel Filip este expert IT certificat, cu o carieră variată de la poziții de execuție la funcții de director și antreprenor. A derulat proiecte în mai multe județe din România, Republica Moldova și în străinătate. A absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, fiind inginer în Electromecanică Navală. Este membru USR din 2019, activând în filiala Constanța.