USR își retrage moțiunea de cenzură și va ataca la CCR pachetul fiscal pregătit de Executiv

Conștient că moțiunea de ce cenzură nu are cum să treacă, președintele USR, Cătălin Drulă, a decis să renunța la ea și să atace la Curtea Constituțională a României măsurile fiscale pentru care Guvernul vrea să-și asume responsabilitatea.

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat că urmează să atace la Curtea Constituţională toate măsurile fiscale pregătite de Executiv, considerând că „este măsura efectivă şi eficientă de a-l stopa şi speră că se mai găseşte raţiune şi patriotism la CCR”. Drulă a precizat că moţiunea de cenzură, fără PNL, pe matematica parlamentară actuală nu are cum să treacă. Drulă a adăugat cu sarcasm că „PNL este în buzunar la domnul Ciolacu”.

Președintele USR consideră că doar atacând la CCR va împiedica intrarea în vigoare a măsurilor fiscale aiuristice de la 1 octombrie. Drulă a menţionat că în acest pachet sunat mai multe motive de neconstituţionalitate, unul dintre ele fiind că Marcel Ciolacu este la a treia Ordonanţă de Urgenţă pe care o dă în ultimă lună prin care spune „mie nu mi se aplică Constituţia şi legile României”.

„Şi-a dat de două ori derogare de la legea responsabilităţii fiscal-bugetare, înseamnă: sunt şef peste ţară şi legea nu mi se aplică şi acum vine cu o nouă ordonanţă prin care o prevedere cheie din Codul Fiscal, care spune că nu se poat face modificări de fiscalitate cu cel puţin şase luni înainte şi îşi dă exceptare şi de la asta”, a mai arătat liderul USR.

1 COMENTARIU

  1. Ciolacu poate fi arestat oracind.DNA complice la jaful organizat .
    Nimic de pensii speciale-11 miliarde roni platite in continuare in bataie de joc,plus jaful ANCOM,ASF,alte agentii pentru cataii de partid.
    Au hotarat sa sfideze romanii pe fata .
    Sa vedem cine va avea in program reducerea taxelor si impozitelor pentru alegerile din 2024 si cine va respecta acest program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole