USR-istul Dominic Fritz vrea examen pentru artiștii stradali din Timișoara

Primarul USR al Timişoarei, Dominic Fritz, restricţioneazã liberul acces pentru artiştii stradali.

Useristul a impus, printr-un Regulament, ca activitãţile cultural-stradale sã se poatã desfãşura numai dupã ce menestrelii vor da un concurs şi vor primi calificative de minimum 7 puncte din partea fiecãrui membru al comisiei, pe care chiar el o va numi.

Audiții, coregrafii, portofolii de lucrări și probe practice

Conform Regulamentului impus de primarul USR al Timişoarei, activitãţile cultural-stradale se vor putea desfãşura, individual sau în grupuri de pâna la 5 persoane, cu vârsta de minimum 16 ani şi doar dacã artiştii vor da examen.
Astfel, în faţa unei comisii numitã de primarul Fritz, artiştii stradali care doresc sã cânte în Timişoara, trebuie sã susţinã o audiţie şi sã prezinte un repertoriu care sã cuprindã minimum 10 piese. Actorii scapă mai ieftin, respectiv cu un repertoriu teatral format din trei momente scenice. În schimb, dansatorii stradali trebuie sã prezinte un moment coregrafic şi un repertoriu care sã cuprindã minimum cinci montãri coregrafice. De asemenea, artiştii plastici se prezintă cu portofoliu de lucrãri şi dau o probã practicã demonstrativã.


Mai ceva ca la X Factor: cine nu obţine nota 7 nu poate performa pe strãzile Timişoarei

Artiştii stradali care doresc sã performeze pe strãzile Timişoarei se pot înscrie la examen pânã în data de 22 septembrie, dupã care, în perioada 25 – 29 septembrie, zilnic între orele 10.00 şi 13.00, vor susţine testãrile în faţa comisiei primarului USR, la sala Lira a Casei de Culturã din Timişoara.
Calificativele acordate de membrii comisiei vor fi între 1 si 10 puncte, însã aviz de “liberã practicã” vor primi doar artiştii care obţin calificative de minimum 7 puncte din partea fiecãrui membru al comisiei.

Dar aceasta nu este tot! Nu toţi cei care vor lua nota 7 vor putea cânta oriunde în Timişoara. Ei vor putea performa doar în câteva zone, nu foarte centrale, ale municipiului, în timp ce artiştii stradali cu note mari au liber în mai multe zone, majoritatea centrale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole