USR-PLUS cere demisia lui Cîțu, pentru a rămâne la guvernare

USR-PLUS cere același guvern, aceiași miniștri dar un alt premier, tot din partea PNL. Declarațiile au fost făcute miercuri seară de Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR-PLUS la Camera Deputaților.

Întrebat dacă se așteaptă ca Florin Cîțu să-și dea demisia, Moșteanu a spus că da, în caz contrar Alianța va ieși de la guvernare.

Mă aștept să fie om de stat. Dacă nu și-o dă, Guvernarea va mai dura foarte puțin și va pierde mai mult ca sigur și postul de președinte”, a declarat Moșteanu la Digi24.

Toate portofoliile din Coaliție vor rămâne așa cum au fost negociate în Coaliție. Mi se pare inacceptabil să spui că din cauza lui Stelian Ion nu s-a desființat SIIJ”, a mai spus Moșteanu.

La această oră, USR – PLUS este în ședință pentru a decide cum să reacționeze la anunțul lui Florin Cîțu, care i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției.

„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată”, a declarat Florin Cîțu, care a spus că va numi la Justiție un ministru interimar.

Revocarea ministrului Justiției s-a suprapus tensiunilor apărute între USR- PLUS și premier, legate de aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei. Reprezentanții USR – PLUS au spus că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...