USR-PLUS cere explicații Guvernului pentru situația voturilor prin corespondență care s-au pierdut

14.000 de plicuri în care se află voturile românilor din diaspora nu au ajuns la birourile electorale. USR-PLUS cere clarificări Guvernului pentru această situație.

Este vorba despre voturile a mai mult de 14.000 de români care au ales să-și exercite dreptul electoral prin corespondență. Voturile lor nu au ajuns la birourile electorale.

„Primim mii de sesizări din partea românilor din diaspora care reclamă că votul lor prin corespondenţă nu a ajuns la AEP. Ei şi-au înţeles îndatorirea civică de a vota şi au făcut-o în condiţii de siguranţă folosind votul prin corespondenţă. Acum li se spune că au făcut-o degeaba. AEP ne spune că aproape jumătate din voturile prin corespondenţă au fost pierdute. Nu ne interesează un joc de pasare a responsabilităţii între AEP şi Poşta Română, vrem un răspuns clar pe care aceste două instituţii le datorează cetăţenilor români. (…) Cerem Guvernului, Ministerului Afacerilor Externe şi Biroului Electoral Central să ia urgent toate măsurile de informare publică pentru ca cetăţenii al căror vot nu a ajuns la AEP să ştie şi să găsească soluţii să voteze fizic”, se arată într-un mesaj postat sâmbătă pe pagina de Facebook a Alianţei USR PLUS.

Senatorul USR de diaspora, Radu Mihail, a trimis o scrisoare către Biroul Electoral al Circumscripţiei 43 pentru mai multe explicații.

„Vă solicit următoarele clarificări: câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate în România, câte plicuri au ajuns şi au fost înregistrate la locaţiile din străinătate, ce măsuri aveţi în vedere pentru a verifica dacă toate plicurile ajunse la destinaţie au fost înregistrate, ce măsuri aveţi în vedere pentru că cei aproape douăzeci de mii de cetăţeni care au solicitat să voteze prin corespondenţă dar care au fost notificaţi că votul lor nu a ajuns să fie informaţi şi pe alte căi că pot merge să voteze astăzi şi mâine la oricare dintre secţiile de votare din afara graniţelor?”, a solicitat senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole