USR – PLUS înmoaie tonul: Cîțu rămâne premier dacă dovedește „respect”

După o săptămână de tensiuni politice, în care USR – PLUS a condiționat rămânerea la guvernare doar dacă Florin Cîțu nu mai este prim-ministru, politicienii înmoaie tonul: l-ar accepta în continuare, dacă le arată „respect”.  

După ce l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, liderii USR – PLUS au susținut până acum că nu mai are sprijin politic și au cerut înlocuirea lui. Cu câteva ore înainte de o nouă ședință a coaliției, liderul deputaților USR PLUS Ionuț Moșteanu spune că „poate fi o variantă” ca Florin Cîțu să rămână premier.

Întrebat dacă cei din USR PLUS sunt dispuși să meargă mai departe cu Florin Cîțu premier, Moșteanu a răspuns: „Poate fi o variantă”.

„Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect. Discutăm astăzi, vor fi din nou discuții la 16.00. Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru, fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a spus Moșteanu la Digi24.

„Folosirea argumentelor constituționale nu va duce la nimic bun”

În opinia sa, folosirea doar a argumentelor constituționale, fără o adaptare la context, nu va ajuta coaliția.

„Am tot auzit vânturându-se în ultimele zile argumente constituționale. Da, premierul are argumentul constituțional să demită un ministru, dar într-o coaliție e nevoie de discuții între parteneri, așa cum a fost din prima zi. Așa, și noi, parlamentarii, avem dreptul constituțional să votăm ce vrem noi în comisii sau în plen și să respingem propunerile Guvernului. Folosirea argumentelor constituționale nu va duce la nimic bun, trebuie să revenim la masă, să reașezăm pe niște baze de încredere toată discuția în coaliție, să ne întoarcem la programul de guvernare, să avem o abordare mai analitică, să facem ce am promis românilor împreună – PNL, USR PLUS, UDMR”, a adăugat el.

Moșteanu a spus că la ședința USR PLUS de după întâlnirea coaliției s-a încercat identificarea unor soluții pentru a merge mai departe.

„Repet, mergem mai departe doar dacă ne asigurăm că funcționăm împreună în această coaliție – toate partidele, toți membrii Executivului – și toți vâslesc în același ritm”, a spus Moșteanu.

Liderii Coaliției au discutat luni timp de patru ore pentru a găsi o ieșire din criza politică. Discuțiile nu s-au finalizat cu o decizie, motiv pentru care o nouă ședință a coaliției va avea loc marți, de la ora 16.00.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole