USR Plus: PSD și PNL vor să forțeze din nou votul pentru „Legea Romexpo”

Publicat: 31 oct. 2021, 20:30, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
USR Plus: PSD și PNL vor să forțeze din nou votul pentru „Legea Romexpo”
Proiect Romexpo CCIR Iulius

PSD şi PNL vor „să forţeze din nou” votul pentru „Legea Romexpo”, care urmează să transfere, cu titlu gratuit, 46 hectare de teren către Camera de Comerţ a României, în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar, scrie duminică USR PLUS pe pagina de Facebook.

Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României şi nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat. Avem nevoie să ne valorificăm activele statului în mod transparent şi printr-o licitaţie deschisă adresată pieţei şi cu respectarea competiţiei„, precizează sursa citată.

Potrivit USR PLUS, la preţul pieţei, statul român ar putea obţine „500 de milioane de euro” pe terenurile de la Romexpo.

500 de milioane de euro sunt taxele şi impozitele a 212.000 de români plătiţi pe salariul minim timp de un an. 500 de milioane înseamnă construirea unui spital regional ori a cinci spitale judeţene„, afirmă USR PLUS.

Conform aceleiaşi surse, în urma presiunii USR, preşedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare „legea marelui tun imobiliar”.

Imediat ce USR a fost exclus de la guvernare, presiunile au reînceput. Ca să ajungă la vot în plenul Senatului, legea trimisă la reexaminare de preşedintele Iohannis are nevoie de un ultim raport de la Comisia economică„, mai menţionează sursa citată.