USR-PLUS reacționează la știrea demiterii lui Vlad Voiculescu. Gruparea și-a anunțat poziția față de ministrul Sănătății

Faptul că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu s-ar mai bucură de sprijinul Alianței USR – PLUS este tratat drept „știre falsă” chiar de reprezentanții celor două grupări. Aceștia afirmă că politicianul se bucură în continuare de „toată susținerea” și nu se pune problema înlocuirii sale.

Vineri seara Antena 3 susţinea, citând surse din USR, că se preconizează o criză la vârful Sănătății.

„Vlad Voiculescu a pierdut sprijinul partidului, iar cea mai bună variantă ar fi ca ministrul să-şi dea demisia, tocmai pentru a nu declanşa o criză în coaliţia de guvernare”, anunța site-ul de știri.

Mai mult, acesta susținea că Uniunea i-ar fi găsit şi un înlocuitor lui Vlad Voiculescu, în persoana lui Adrian Wiener. Acesta este în prezent deputat USR de Arad după ce în mandatul precedent a fost senator din partea aceleiași grupări, fiind membru în Comisia pentru sănătate publică.

Înainte de a fi parlamentar, Wiener a ocupat funcții administrative și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad.

Cât privește soarta lui Voiculescu, site-ul de știri susținea că șeful de la Sănătate ar fi presat de liderii USR să îşi dea demisia, tocmai pentru a nu declanşa o criză în coaliţia de guvernare. Mai mult, demersul ar fi fost susţinut şi de premierul Florin Cîţu şi preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Dacian Cioloş a rămas singurul susţinător.

Atât USR cât şi Partidul PLUS au dezminţit informaţia, catalogând-o drept falsă.

„Vlad Voiculescu are toată susținerea Alianței USR PLUS pentru o reformă reală în sistemul de sănătate. Restul e fake news”, se arată în postările de pe Facebook ale celor două partide.

În februarie, ministrul a fost ținta unei moțiuni simple, după ce PSD l-a acuzat că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice. Moțiunea a fost respinsă în Parlament.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...