USR propune din nou impozitare zero pe salariul minim. „Să crești taxele este o acțiune distructivă”

Reprezentanții UDSR aduc din nou în discuție varianta cu zero taxe pe salariul minim, ce ar crește puterea de cumpărare a celor mai săraci români. Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a prezentat luni plaforma USR Open budget care arată felul în care sunt cheltuiţi banii din buget şi mai ales în ceea ce priveşte pensiile speciale.

„Este un buget cu cheltuieli mult sporite pentru care ne aşteptam să vină din partea Guvernului cereri de creştere de taxe şi impozite. O să o spunem clar şi răspicat – în contextul în care preţurile explodează, suntem în plin val inflationist, puterea de cumpărare a românilor este erodată masiv şi iată că şi Banca Naţională a dat acum un nou raport în care inflaţia este două cifre şi va creşte mai mult decât este acum, ar fi o acţiune criminală. Să creşti taxele asupra românilor când lor le este deja foarte greu este o acţiune complet distructivă şi care va adânci sărăcia în România”, a afirmat Cladiu Năsui, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR care a avut loc luni la Parlament.

În opinia sa, problema deficitului este una reală.

„Soluţia nu este să creştem din nou taxele. Soluţia este să reducem cheltuielile şi aici avem o serie întreagă de cheltuieli pe care noi le-am amintit de-a lungul timpului care pot fi reduse şi care trebuiesc reduse, începând cu faimoasele pensii speciale care cresc cu 8% în bugetul pentru anul 2022, deci mai cresc încă o data, PNDL 3, acest mamut de cheltuieli bugetare care este mai mare decât celelalte două PNDL-uri la un loc. Noi am propus şi soluţiile”, a completat Năsui.

Acesta a vorbit şi despre măsura USR zero taxe pe salariul minim.

„Suplimentar pentru a ajuta întreaga economie şi toţi românii, noi propunem această măsură de reducere a impozitării muncii. Zero taxe pe salariul minim aplicată gradual, treptat, care să ridice puterea de cumpărare a celor mai sărăci români şi să crească atractivitatea muncii în România. Practic să nu mai gonim românii din România aşa cum o facem acum”, a adăugat fostul ministru al Economiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Faliment total pentru fermieri: Depozitele sunt pline de grâu adus din...

Situație dezastruoasă pentru fermierii români, concurați puternic de grâul adus din Ucraina. La acest moment, depozitele sunt pline de grâu ucrainean cumpărat cu 40...