USR și Forța Dreptei vor alianță cu PMP împotriva PSD și PNL

Trei partide aflate în opoziție vor să-și unească forțele ca să taie supremația actualei coaliții de guvernare la alegerile din 2024 și deja au transmis mesaje în acest sens.

Drulă, braț la braț cu Orban

Preşedinţii USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă, respectiv Ludovic Orban, au transmis, ieri, mesaje de de susținere și solidaritate la Liga Aleşilor Locali a PMP. Astfel, cei doi și-au exprimat deschiderea pentru construirea unei alternative reformiste, alături de PMP-ul condus de Eugen Tomac, prin „care să scoată ţara la liman”.

„România va avea nevoie de reconstrucţie, de reclădirea încrederii, de alternativă. E nevoie în România de o alternativă reformistă, proeuropeană, modernizatoare şi noi, opoziţia, vom fi pregătiţi să scoatem din nou ţara la liman. Vom repara, vom reconstrui momentul în care românii le vor spune, fără îndoială, lor, celor de la PSD şi de la PNL: ”Plecaţi şi să nu mai vedem!”. Alegerile din 2024 este momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă, de Iohannis şi de sistemul mafiot pe care l-au întins peste ţară. Ştiţi că dreapta reformatoare este cea care a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. Aşa va fi şi acum (…). Trebuie să construim pe termen lung, primul pas este 2024, iar dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou”, a precizat Cătălin Drulă.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că numai împreună poate fi construită o alternativă „care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare”, exprimându-şi totodată disponibilitatea pentru cooperare cu forţele de dreapta.

2 COMENTARII

  1. Au pierdut rind pe rind toate infruntarile (confruntarile )politice, ce l-au vizat pe presedintele Iohannis ,inca de acum doi ani .Sa ne amintim .Fostul sef PSD pirrde partida si in locul ramas liber se pozitioneza o alianta intre cei , acum , doi fosti sefi ai USR si PNL.Amintim ,in treacat ,disparita , la nivel de virf in aparitiile din media , a celor doi fosti presedinti de partide , ce nu s-au mai vazut in spatiul public dupa eforturile nefericite de a distruge PNL si cele ce au dorit al scoate pe Presedintele Republicii din decizia la virf .Reamintim si relatia acestora cu AUR cind au dorit sa treaca o motiune de cenzura .Acum se incerca o alianta de partide ce se declara „ de dreapta ” ele neputind convinge electoratul spre a le oferi o sansa sigura de intrare in noul Parlament rezultat in urma alegerilor din anul 2024.Pe masura ce procentele scad aceasta alianta este sau a devenit obligatorie fie doar si spre a asigura citorva membri marcanti accesul in noul Parlament .Cu toate acestea modificarile ce vor aparea in legislatia alegerilor vor miximixa posibilitatea accederii unor forte politice ce au fost numite de presa „ partide balama ”in Parlamentul viitor al natiunii romane .Posibila crestere a pragului electoral ca si oferirea votului tinerilor ce au implinit virsta de 16 ani devin stavile in calea unor partide ce nu vor mai putea trece „ pragul ”.In acelasi timp Partidul numit Reper pare a deveni dreapta atit de mult visata de noi toti .Procentele actuale ofera insa PSD si PNL obtinerea unei majoritati confortabile dupa rezultatuyul alegerilor din anul de gratie (cel al tuturor alegerilor ) 2024 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...