USR și PNL, semne de împăcare? Pe cine au ales lider interimar la șefia Camerei Deputaților | VIDEO

Publicat: 18 oct. 2021, 18:16, de Narcis Popescu, în News , ? cititori
USR și PNL, semne de împăcare? Pe cine au ales lider interimar la șefia Camerei Deputaților | VIDEO

PNL, USR și UDMR au votat, luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, ca a treia funcție în stat să fie ocupată interimar de Florin Roman de la PNL. Interimatul va dura două săptămâni.

Dacă pe perioada interimatului nu se organizează alegeri în Camera Deputaților pentru un nou președinte plin, atunci se va alege iar un interimar pentru alte două săptămâni.

Camera Deputaţilor a declarat vacantă, luni, funcţia de preşedinte al acestui for legislativ, printr-o hotărâre adoptată de plen, în urma demisiei lui Ludovic Orban. S-au înregistrat 256 de voturi „pentru” şi 26 „împotrivă”. „Camera Deputaţilor declară vacantă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi membru al Biroului permanent al Camerei Deputaţilor„, potrivit hotărârii. Liberalul Ludovic Orban şi-a depus pe 13 octombrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. El preciza atunci că nu mai poate să fie „părtaş cu decizii luate de o conducere instalată cu forţa în fruntea PNL„.

Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta în care să investim, să construim, să asigurăm o creştere economică, să asigurăm creşterea veniturilor cetăţenilor, să asigurăm creşterea calităţii serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României. (…) Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susţinut pe Cîţu, în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democraţia în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinţei reale a membrilor partidului şi, după impunerea acestei conduceri, practic şi-au încălcat toate angajamentele luate în faţa cetăţenilor români. Eu nu pot să fiu părtaş la trădarea cetăţenilor romani care şi-au exprimat încrederea în PNL„, afirma Orban.

Imediat după votul din plen a avut loc o ședință a biroului permanent în care Florin Roman a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților pentru două luni. Florin Roman a fost întrebat de reporteri dacă funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi pusă pe masa negocierilor după încheierea perioadei de interimat, în virtutea formării unei noi majoirtăți, iar acesta a răspuns afirmativ.

Declarația lui Florin Roman