Uzina Volkswagen din Zwickau a demarat producția modelului electric ID.4

Cel de-al doilea model electric de serie din familia ID., SUV-ul ID.4, a intrat în producție, urmând ca premiera mondială să aibă loc „la sfârșitul lunii septembrie”.

Subliniind ambiția sa de a deveni lider mondial în domeniul mobilității electrice, grupul Volkswagen include în mixul de producție de la uzina din Zwickau un nou vehicul de ultimă generație din familia ID. Totodată, pentru a își îndeplini scopul declarat, grupul vizează investiții de 33 de miliarde de euro până în 2024, dintre care 11 mld. sunt rezervate mărcii de bază, Volkswagen. Acest brand ar trebui, în viziunea producătorului german, să producă 1,5 milioane de vehicule electrice până în 2025.

Ralf Brandstätter, CEO al mărcii Volkswagen, consideră că „prin ID.4, Volkswagen adaugă un vehicul integral electric la oferta sa din clasa SUV-urilor compacte, segmentul cu cea mai mare creștere la nivel mondial. După ID.3, acesta este cel de-al doilea model bazat pe platforma electrică modulară (MEB). În viitor, mașina va fi construită și vândută în Europa, China, iar mai târziu și în SUA”.

Volkswagen ID.4

Zwickau joacă un rol extrem de important în direcția trecerii la electromobilitate, acest fapt fiind dovedit prin faptul că, pentru prima dată, o mare uzină producătoare de mașini este transformată în totalitate de la asamblarea de vehicule convenționale la cea de mașini electrice. Pentru asta a fost nevoie de o investiție care totalizează 1,2 miliarde de euro.

În 2021, primul an complet în care uzina va produce doar mașini electrice, va fi atinsă o producție de circa 300.000 de vehicule având la bază platforma MEB. Prin urmare, aceasta va deveni cea mai mare și, spun germanii, cea mai eficientă fabrică de vehicule electrice din Europa.

Pregătirile pentru industrializarea SUV-ului electric ID.4 la nivel internațional sunt în plină evoluție. Preproducția modelului a început deja la uzina Anting din China, iar cea din Chattanooga (SUA) va începe asamblarea în 2022.

ID.4, un SUV electric cu autonomie de 500 km

Conform datelor făcute publice de oficialii Volkswagen până în prezent, SUV-ul compact ID.4 include un pachet de baterii scalabil care, în versiunea de top, poate susține deplasarea mașinii circa 500 km.

Într-o primă fază, SUV-ul va fi produs doar în versiuni cu tracțiunea pe puntea din spate, în timp ce o versiune electrică cu tracțiune integrală va fi adăugată ulterior.

Până ca primele unități Volkswagen ID.4 să ajungă în România, clienții au acces la fratele mai mic al acestuia, ID.3, model ale cărui livrări vor demara în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...