Va ajuta o funcție Google Maps în traficul din București?

Google Maps a început să afișeze semafoarele de pe traseu în cadrul modului de navigare auto. Acestea apar suficient de sugestiv și vizibil, ca un element ce include cele trei lumini ale semafoarelor din intersecții.

Deocamdată, semafoarele au doar rol de informare vizuală în Google Maps, potrivit playtech.ro. Google Maps a introdus o funcție care va ajuta enorm în traficul infernal din București. Serviciul de navigare va putea afișa în timp real culoarea semaforului. Posibilitatea de a vedea în timp real culoarea semaforului pe Google Maps va încuraja anumiți șoferi să calce pedala mai tare, încercând să prindă verde în cascadă până la destinație. Google Maps ar putea deveni astfel mai atractiv chiar și decât rivalul Waze, deținut tot de Google.

„Faceți dreapta în 100 de metri”

Acestea nu sunt folosite în cadrul navigării sau a indicațiilor vocale și nici nu sunt luate în calcul la stabilirea celui mai rapid traseu. Semafoarele reprezintă una din puținele facilități la care Google Maps se află în urma concurentului dezvoltat de Apple. Producătorul iPhone-ului a adăugat semafoare în propriul serviciu încă de anul trecut.

Mai mult, semafoarele sunt folosite ca puncte de reper în ghidarea vocală realizată de Siri. În loc să spună „faceți dreapta în 100 de metri”, Siri poate spune „faceți dreapta la primul semafor”, ceea ce este mai ușor de înțeles și urmat de către șofer fără să se uite pe ecranul telefonului. Noua facilitate este lansată acum în Statele Unite și doar în cadrul versiunii de Android a aplicației Google Maps. Compania americană nu a anunțat deocamdată când va extinde disponibilitatea acesteia.

Are integrată realitatea augmentată în Street View

O altă schimbare care are legătură cu Google Maps este aceea prin care pot fi văzute imagini cu diverse locații din întreaga lume, iar cei de la Google vor să le permită oamenilor să fie și mai bine informați în legătură cu locațiile pe care le vizitează.

Google Maps are integrată realitatea augmentată în Street View. Mai exact, afișează acum în Street View informații despre diverse afaceri, sau puncte de interes, prin realitate augmentată, totul în loc ca utilizatorii să fie obligați să iasă din acea interfață, și să vadă informațiile în interfața standard pe care o are platforma. Dar…Google Maps are implementată această funcționalitate deocamdată doar pentru unele orașe mari de pe glob.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...