Va construi Elon Musk un prototip de robot umanoid până anul viitor? (VIDEO)

Publicat: 21 aug. 2021, 00:03, de Eliza Popa, în ESENȚIAL , ? cititori
Va construi Elon Musk un prototip de robot umanoid până anul viitor? (VIDEO)

Tesla va construi un robot umanoid numit Tesla Bot, după cum a declarat CEO-ul companiei, Elon Musk. Anunțul a fost făcut în cadrul AI Day, o serie de discuții tehnice găzduite de Tesla în California.

Potrivit CNBC, „de asemenea, suntem buni la senzori și baterii și probabil că anul viitor vom avea un prototip care să arate așa”, a spus Musk, la scurt timp după ce un actor într-un costum conceput să arate ca robotul Tesla a alergat sălbatic pe scenă. El a precizat că actorul nu era un robot adevărat, dar „Tesla Bot va fi real”.

Tesla Bot este un exemplu de spectacol al lui Musk, în care anunță că Tesla lucrează la produse interesante programate de ani de zile, pentru a stimula susținătorii, inclusiv angajații, clienții și investitorii. Adesea, aceste anunțuri nu se întâmplă în cronologia prevăzută. De exemplu, la un eveniment „Ziua Autonomiei” din aprilie 2019, Musk a spus că compania va avea 1 milion de „robotaxi” autonome pe drum în 2020. Aceste robotaxi nu sunt nicăieri. În octombrie 2016, Musk a organizat un eveniment in spatele Universal Studios din Los Angeles pentru a prezenta un produs pe care l-a numit Solar Roof.Țiglele solare expuse s-au dovedit a fi doar conceptuale, ș.a.m.d.

Se intenționează să fie prietenos…

Dacă un robot umanoid funcționează și poate îndeplini sarcini repetitive pe care doar oamenii le pot face astăzi, a spus Musk, are șansa de a transforma economia mondială prin reducerea costurilor forței de muncă. Cu toate acestea, Musk a avertizat că robotul „probabil că nu va funcționa” la început.

Se intenționează să fie prietenos, desigur, și să navigheze printr-o lume a oamenilor și să elimine sarcinile periculoase, repetitive și plictisitoare”, a spus Musk. „Ar trebui să poată să meargă la magazin și să-mi ia alimente, genul ăsta de lucruri”, a spus Musk.

Musk a spus că robotul, denumit în cod „Optimus”, se bazează pe aceleași cipuri și senzori pe care mașinile Tesla le folosesc pentru funcțiile de auto-conducere. Mursk a spus ca robotul va avea o înălțime de 1,72 metri și ar urma să fie prevăzut cu un ecran în loc de față unde ar fi prezentate informații utile. Tesla îl proiectează astfel încât oamenii să poată fugi de robot sau să-l depășească.