Va fi GRAȚIAT Snowden?

“Mulţi cred că ar trebui tratat diferit, iar alţii cred că a făcut lucruri foarte rele”. Astfel a declarat preşedintele SUA, întrebat fiind în cadrul unei conferinţe de presă din New Jersey despre eventualitatea unei graţieri a lui Snowden.

„Voi arunca un ochi cu foarte multă seriozitate”, a adăugat el. În fapt, potrivit presei americane, preşedintele Donald Trump „va arunca un ochi” asupra unei posibile graţieri a lui Edward Snowden, fost angajat al serviciilor de informaţii americane inculpat pentru spionaj, după cum a anunţat sămbătă liderul de la Casa Albă, potrivit AFP.

Poziția actuală a președintelui Trump este interesantă, având în vedere că, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, l-a calificat pe Snowden drept un „trădător total” şi a promis „să-l trateze dur” dacă va fi ales.

Edward Snowden, considerat adesea un avertizor de integritate, este un fost angajat al CIA şi al agenţiei de informaţii NSA, exilat în Rusia după ce a denunţat în 2013 supravegherea masivă a comunicaţiilor şi internetului în ţara sa. Fostul informatician este inculpat în penal în SUA de spionaj şi furt de secrete de stat. El riscă până la 30 de ani de închisoare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...