Va fi reconsiderat cazul lui László Tőkés, căruia i-a fost retras Ordinul Național „Steaua României”

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri apelul lui László Tőkés și a dispus Curții de Apel București să reconsidere cazul revocării acordării distincției statului român fostului preot reformat.

László Tőkés a fost distins, cu prilejul aniversării a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru rolul său jucat în izbucnirea Revoluției de la Timișoara, în 1989, care a condus la căderea dictaturii lui Ceaușescu.

Cu toate acestea, această distincție a fost retrasă de către șeful statului, Klaus Iohannis, în martie 2016. Retragerea distincției a fost inițiată de către premierul Victor Ponta, în 2013, după ce László Tőkés a propus ca Ungaria să își asume rolul de ”protector” în cazul Transilvaniei, precum a procedat Austria în cazul Tirolului de Sud, notează RADOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...