„Va fi un coșmar logistic”. Declarație neașteptată a liderului OMS Europa

55 de membri de stat din Europa participă zilele acestea la o ședință online, pentru a ajunge la un acord asupra strategiei generale de acțiune în fața virusului SARS-CoV-2.

Întâlnirea a debutat pe 14 septembrie, într-un mod neașteptat: directorul OMS Europa, Hans Kluge, a avertizat că ”va mai mai rău, în octombrie și noiembrie va crește mortalitatea” din cauza COVID-19. Totodată, el a punctat că un vaccin nu va pune capăt pandemiei. ”Aud tot timpul: <vaccinul va pune capăt pandemiei>. Sigur că nu. Nici măcar nu știm dacă vaccinul va ajuta toate grupele de populație, avem câteva semne acum că va ajuta un grup, dar nu și pe altul. Și, dacă va trebui să comandăm diferite vaccinuri, va fi un coșmar logistic”, a declarat, potrivit  SkyNews.

După declarațiile negative, Hans Kluge a afirmat că finalul pandemiei va fi momentul în care noi, ca și comunitate, vom ajunge să învățăm să trăim cu această pandemie!

În luna iulie, mai mulți cercetători au susținut în faţa Parlamentului britanic că populaţia va trăi mulţi ani cu pandemia. ”Această infecţie nu va dispărea, acum este o infecţie endemică umană”, a spus în timpul audierii parlamentare epidemiologul Jeremy Farra. Și cercetătorii din Marea Britanie consideră improbabil ca un eventual vaccin să elimine pentru totdeauna acest coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...