Va izbucni astăzi războiul dintre Rusia și Ucraina? Răspunsul dat de un oficial rus

Ambasadorul Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijob, a asigurat că Rusia nu va ataca astăzi Ucraina, după ce The New York Times a citat o sursă de informații americane care a susținut că Moscova și-a ales ziua de 16 februarie ca dată pentru acțiunea militară în Ucraina.

Vladimir Cijov a exclus un atac iminent asupra Ucrainei. „Nu va exista niciun atac săptămâna viitoare, sau în săptămâna următoare sau luna viitoare”.

 „În ceea ce privește Rusia, pot să vă asigur că miercurea aceasta nu va avea loc niciun atac, Nu va exista niciun atac săptămâna viitoare, nici în săptămâna următoare, nici în luna următoare. Războaiele din Europa rareori încep într-o zi de miercuri”, a spus Chizhov.

Ambasadorul Moscovei la Bruxelles a făcut comentarii similare în decembrie.

De atunci, oficialii americani au spus că informațiile lor arată că Rusia ar putea plănui să atace Ucraina înainte de sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă din 20 februarie.

Cijov a condamnat acuzațiile SUA cu privire la o posibilă invazie a Ucrainei.

„Când faci acuzații, în special acuzații foarte grave împotriva Rusiei, ai și responsabilitatea de a prezenta dovezi. În caz contrar, este calomnie”, a spus Chijov.

El a îndemnat Occidentul să ia în serios preocupările de securitate ale Rusiei, spunând că „când partenerii noştri vor asculta în sfârşit preocupările noastre legitime, un proces de destindere nu va întârzia să apară. Acest lucru ar fi în interesul tuturor europenilor, de la Lisabona la Vladivostok, dar şi al tuturor celorlalte naţiuni din lume”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...