Vă place să fumați narghilea? Iată ce trebuie să știți despre această pasiune

O experiență grozavă de fumat narghilea implică mai mult decât tutun și cărbune. Foarte multe persoane sunt pasionate de narghilea sau consideră că fumatul este foarte relaxant și chiar distractiv atunci când se adună mai mulți prieteni, însă foarte puține știu cum să profite la maximum de ceea ce poate oferi o narghilea. Prin urmare, pentru a vă bucura de o experiență excelentă de fumat narghilea, este necesar să vă familiarizați cu narghileaua – mai precis, cum funcționează, care sunt piesele care o alcătuiesc și cum se utilizează. Narghileaua este alcătuită din mai multe componente, și anume creuzetul pentru tutun, tava de cărbune, tulpina, furtunul și baza de narghilea. Pentru a fuma narghilea ca un profesionist, trebuie să știți cum să alegeți cel mai potrivit creuzet și cum să vă pregătiți narghileaua.

Ce rol îndeplinește creuzetul pentru narghilea?

Creuzetul pentru narghilea este o piesă principală, unde se așază tutunul. În prezent, sunt disponibile diferite tipuri de narghilea cu diverse creuzete, fiecare cu formele și dimensiunile sale unice. Cel mai comun tip de creuzet este cel egiptean, adică un creuzet cilindric care are patru până la șase găuri în centru pentru așezarea tutunului. Alte creuzete populare includ creuzetul sirian, care este adânc și în formă de con, apoi creuzetul vortex și creuzetul Phunnel, care sunt, de asemenea, adânci, însă partea centrală este mai ridicată și direcționează fumul în jos spre tulpină. Materialele folosite la realizarea creuzetelor pentru narghilea sunt foarte importante, lutul, porțelanul, siliconul și sticla fiind adesea cele mai bune materiale utilizate la realizarea bolurilor. 

Creuzet glazurat sau neglazurat – care este cel mai recomandat?

Creuzetul pentru narghilea glazurat este realizat din ceramică sau lut și este prevăzut cu un strat superior glazurat. Acest lucru asigură că tot amestecul de narghilea (melasa) nu va putea pătrunde în porii argilei. Aceste tipuri de creuzete nu capătă gust sau miros în timp și sunt ușor de curățat fără a fi necesar să fie înmuiate în prealabil. Sunt ideale pentru fumătorii care schimbă aromele de narghilea în mod regulat. Pe de altă parte, creuzetele neglazurate nu prezintă acest strat superior glazurat. Prin urmare, aroma este absorbită în porii vasului, ceea ce contribuie la o intensitate și mai mare a aromei. Creuzetele neglazurate sunt recomandate fumătorilor care fumează în principal o singură aromă. 

Cum se pregătește corect narghileaua?

Pregătirea corectă este esențială pentru a vă bucura de o experiență grozavă de fumat narghilea. Totul începe cu modul în care așezați tutunul în creuzet. Cea mai comună metodă este aceea de a umple creuzetul cu arome de narghilea. Apăsați tutunul ușor cu degetul, apoi repetați mișcarea până când creuzetul este plin. Asigurați-vă că nu îngrămădiți tutunul, altfel va fi dificil să trageți fumul. O altă piesă importantă este tava de cărbune. Aceasta este o placă mică de metal sau ceramică care se așează deasupra bazei și ține cărbunii. Deși mulți fumători consideră că tava nu este un accesoriu esențial pentru o narghilea, în absența unei tăvi, cărbunii din cenușă care cad din bol ar ajunge pe podea. De asemenea, puteți folosi tava pentru a pune cărbuni suplimentari pe ea. Cu alte cuvinte, o tavă pentru narghilea minimizează dezordinea, permițându-vă să vă relaxați pe deplin. Tăvile pentru narghilea sunt recomandate acelor fumători de narghilea care doresc să folosească cărbuni instant. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...