Va rezolva Nicușor Dan problema apei calde și a căldurii din Capitală? Cum a răspuns viitorul primar

Publicat: 29 sept. 2020, 08:00, de Mădălina Bălăceanu, în News , ? cititori
Va rezolva Nicușor Dan problema apei calde și a căldurii din Capitală? Cum a răspuns viitorul primar

Problema apei calde în București este cunoscută în toată România. În anul 2019, în iarnă, mii de familii rămâneau zile întregi fără apă caldă și căldură. Unul dintre motivele pentru care a fost votat Nicușor Dan, potrivit postărilor bucureștenilor de pe rețelele de socializare, este legat de acest subiect. Întrebat la o emisiune TV despre situația căldurii în sezonul rece, primarul ales al Capitalei spune că timpul este prea scurt pentru a schimba conducte, însă îi asigură pe cetățenii Bucureștiului că va asigura stocurile pentru avarii.

„Mandatul meu va începe undeva în jur de 10 octombrie, iarna o să înceapă pe 15 noiembrie, nu o să putem să schimbăm conducte în perioada asta. Ce pot să promit este că în acest interval vom asigura stocuri pentru avariile, care în mod sigur vor fi foarte multe, vom asigura echipamente, vom asigura instrumente de detecţie a avariilor”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV.

Viitorul edil explică și care sunt problemele legate de termoficare.

„Pe problema termoficării sunt două probleme – una de fond, că trebuie să înlocuim inelul principal, durează mult, dar ne vom apuca în primăvară pentru că avem banii europeni, şi una de intervenţie rapidă când avariile se produc, până când vom rezolva problema mare de fond, şi asta e ce pot să promit acum”, a mai spus Nicușor Dan.