Vacanță în Grecia: Trusa de medicamente și animalul de companie

Publicat: 20 iun. 2024, 06:14, de Magda Marincovici, în Travel , ? cititori
Vacanță în Grecia: Trusa de medicamente și animalul de companie

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca, în bagajul de vacanță în Grecia, să luăm doar cantitățile de medicamente strict necesare și să avem rețeta medicului pentru cele care depășesc sfera celor uzuale.

De reținut că, în Grecia, antibioticele se eliberează numai pe bază de rețetă.

În Grecia, pe lista medicamentelor interzise fără prescripție medicală (denumiri comerciale) sunt: Diazepam, Tramdaol, Zaldiar, Doreta, Mabron, Skudexa . De reținut că  medicamentele care conțin codeină (inclusiv Nurofen Plus, Solpadeine, Ultracod, Codamin P, Fasconal ) sunt interzise total. De altfel, regimul medicamentelor este extrem de strict și în Emiratele Arabe Unite, unde turiștii descoperiți cu medicamentele care conțin codeină sau tramadol pot fi reținuți.

De asemenea. Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor să aibă la ei cardul europeană de sănătate. În cazul îmbolnăvirilor sau accidentelor în timpul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene formularul E 112 sau cardul european de sănătate permite deținătorului accestuia îngrijirile medicale necesare. În caz de urgențe medicale, în Grecia, se apelează numărul de telefon pentru asistență medicală de urgență – 166.

Trusa de medicamente

Un antitermic, un analigezic, un antiinflamator, anidiareic, șervețele dezifectante cu alcool, picături pentru ureche, plasturi pentru rău de transport, paracetamol pentru copil. Acestea ar trebui să se găsească în trusa de medicamente  pregătită împreună cu medicul de familie, înainte de a pleca în vacanță.

Pașaportul european pentru animalul de companie

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, pentru spațiul Uniunii Europene,  aveți nevoie de deținerea pașaportului european pentru animalele de companie. Acest document se poate obține de la medicul veterinar și trebuie să conțină informații despre vaccinarea antirabică. Foarte important, animalul de companie trebuie identificat printr-un microcip electronic.