Vacanță la Milano cu până la 80 de euro de persoană, zbor și cazare

Un city break la Milano este tot timpul o idee bună. Cine are chef de o hoinăreală pe străduțele pline de istorie, cochete și înțesate de magazine, să mănânce o pizza bună, un gellatto sau un Prosseco la el acaă, o vacanță la Milano este cea mai bună alegere. Nu trebuie să cheltuim o avere ca să călătorim. Dacă alegem cu grijă și călătorim inteligent, putem petrece o vacanță la Milano, în Italia, cu nici 80 de euro de persoană. În preț intră avionul și cazarea, chiar și la patru stele.

Primul pas, când dorim să ne planificăm o vacanță în străinătate este alegerea transportului. Cum Milano este destul de departe de România, în Nordul Italiei, pentru o escapadă cel mai indicat mijloc de transport este avionul. La Ryanair, un zbor, pe 31 martie, din București la Milano Bergamo este 9,99 euro. Returul, pe 2 aprilie, 12,99 euro.

Luna martie este plină de oferte și de reduceri pentru Milano.  Și la Wizz Air ofertele sunt similare sau chiar și mai bune. De exemplu, un zbor cu plecarea 1 martie, din București, costă 49 de lei, iar întoarcerea, pe 3 sau pe 4 martie, costă 49 de lei sau 99 de lei, depinde ce oră de întoarcere alegeți.

Vacanță la Milano: cazare de la 50 de euro de persoană, la patru stele

Cazarea la Milano este foarte accesibilă. Nu trebuie să alegeți neapărat să stați în centru, la kilometrul zero. Puteți alege o cazare în apropierea unei guri de metrou și să vă deplasați cu ușurință în centru, pentru a putea vizita obiectivele turistice. Milano are o rețea de metrou foarte bine pusă la punct. Vă veți descurca fără nicio problemă.

Cea mai ieftină cazare este să vă închiriați de pe site-urile de profil un apartament. Două nopți de cazare într-un studio sau apartament costă începând de la 70 de euro pentru două persoane.

Dacă vreți să alegeți o cazare mai luxoasă, puteți sta la patru stele. Pe booking.com, la Ideea Hotel Milano San Siro, două nopți de cazare costă 120 de euro pentru două persoane. Așa că, dacă sunteți pasionat de fotbal, poate aveți noroc și prindeți și un meci al celor două echipe celebre – AC Milan sau Inter Milano.

Vacanță la Milano – obiective turistice

Dacă ajungeți la Milano, pe lângă shopping, pe care îl puteți face la cele mai înalte cote pe Corso Venezia sau Corso Buenos Aires, nu trebuie să ratați vizitarea frumoaselor obiective turistice, aflate în apropierea celor două străzi înțesate de magazine.

Principala atracție într-o vacanță la Milano este Domul din Milano, o adevărată bijuterie arhitecturală, pe care, cu siguranță, îl veți poza din toate pozițiile. Tot în apropierea Domului veți găsi și La Scala, celebra operă din Milano, dar și celebra Galleria Vittorio Emanuele II, care este de vis.

Dacă ajungeți la Milano, nu aveți cum să ratați celebra pictură Cina cea de Taină, realizată de Leonardo Da Vinci. Capodopera o puteți admira în mănăstirea Santa Maria delle Grazie.

Un alt obiectiv turistic este castelul Sforza un simbol al tiraniei și al dominației străine. De la unificarea Italiei, care a avut loc în secolul al XIX-lea, aceasta cetate uriasa a devenit un centru cultural venerat. Complexul include numeroase muzee și o colectie impresionanta de arta, cu picturi semnate de Andrea Mantegna, Titian si Tintoretto, precum și cu sculpturi realizate de marele Michelangelo.

Citește și Vacanță la Roma, cu nici 100 de euro de persoană, transport și cazare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...