Vacanțele de vară pot fi chiar și cu 30% mai ieftine dacă sunt cumpărate din timp, prin programul Early Booking

Publicat: 19 ian. 2022, 10:00, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Vacanțele de vară pot fi chiar și cu 30% mai ieftine dacă sunt cumpărate din timp, prin programul Early Booking

Cine vrea să plătească mult mai puțin pentru concediul de vară, acum ar fi timpul să-și planifice vacanța. Agențiile de turism au lansat programul Early Booking, prin intermediul căruia oferă reduceri de până la 30% la pachetele de vacanță.

Turcia, Spania, Italia, Cipru, Bulgaria, Egipt și România sunt, de departe, cele mai căutate destinații de către turiștii români. Cine dorește să plece, la vară, în concediu, beneficiază de reduceri de până la 30% în perioada ianuarie – februarie, derulate prin programul Early Booking (rezervări timpurii).

Charterele verii pentru Grecia ajung în 2022 în Creta (Heraklion și Chania), Rodos, Zakynthos, Santorini, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. În Early Booking, un sejur în Grecia costă de la 239 de euro/persoană, potrivit datelor tour-operatorului Paralela 45.

La aceeași agenție, o vacanță la vară, în Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca, cu zbor direct din București sau din Cluj costă, prin programul Early Booking, de la 419 euro de persoană. Pentru Italia, Paralela 45 propune vacanțe în Ischia și pe Coasta Amalfitană, cu zbor direct de la București, la 438 de euro de persoană, respectiv 507 euro de persoană, pentru șapte nopți, iar pentru Cipru sejururile încep de la 468 de euro de persoană.

Avans de 10% la rezervarea pachetului turistic

În 2022 avansul a scăzut la 10% pentru rezervările din Early Booking, vacanța se plătește în trei rate și există modalități de anulare fără penalizare. Paralela45 recomandă permanent turiștilor să încheie asigurări medicale cu extensie Covid și Storno, acoperitoare pentru orice situație neplăcută poate apărea.

“Suntem optimiști că va fi un an mai bun și că ne întoarcem la normalitate în curând. Semnalele care vin dinspre producătorii de vaccinuri, că pandemia se apropie de final și că acesta este ultimul val cu restricții, sunt încurajatoare. Și în 2022 susținem dorința oamenilor de mișcare și relaxare prin oferte diversificate și călătorii în siguranță”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Grecia și Turcia sunt cele mai căutate destinații

Potrivit lui Burcea, cele mai multe rezervări Early Booking au fost făcute, până acum, pentru sejururi în Grecia sau în Turcia.

Charterele verii pentru Grecia ajung în 2022 în Creta (Heraklion și Chania), Rodos, Zakynthos, Santorini, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. În Early Booking, un sejur în Grecia costă de la 239 de euro/persoană.

Oferta de sejururi în Turcia cuprinde anul acesta nu numai Antalya și Bodrum, ci și Marmaris și Kusadasi. Șapte curse charter vor lega Bucureștiul, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Sibiul și Iașiul de Antalya, în Early Booking pachetele de vacanță având reducere de până la 30%. Alte curse charter de la București vor duce turiștii în vacanță în Marmaris și Kusadasi, din iunie până la finalul lunii septembrie, pachetele de vacanță pornind de la 524 de euro/persoană/7 nopți, respectiv 474 de euro/persoană/7 nopți, cu toate taxele incluse.

Pentru vacanța de vară în Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca sunt prevăzute opt zboruri săptămânale de la București și Cluj-Napoca. Cel mai mic preț pentru un sejur în Spania e de 419 euro/persoană/7 nopți, în perioada de Early Booking.

Egipt a atras cei mai mulți turiști în 2021

Egiptul, care a atras cel mai mare număr de turiști în 2021, fiind destinația accesibilă pe curse charter organizate din aproape toate orașele cu aeroport ale României tot timpul anului este, în continuare, o alternativă pentru Turcia și Grecia în timpul verii. Patru curse charter săptămânale spre Hurghada sunt prevăzute, până la finalul lunii octombrie, de la București, din Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.