Vaccinați, vaccinați, dar banii când îi dați!?

Cea de a doua etapă de vaccinare a început pe data de 15 ianuarie 2021, dar la ora actuală a apărut o problemă extrem de delicată pe care conducerea Ministerului Sănătății nu a putut-o gestiona.

Potrivit informațiilor noastre, la ultima video conferință cu direcțiile județene de sănătate publică de săptămâna trecută privind stadiul vaccinării, s-a ridicat problema fondurilor destinate persoanelor implicate în acest proces.

Concret, din 18 ianuarie 2021 și până azi, personalul medical implicat în procesul de vaccinare nu a fost plătit. Astfel, pentru fiecare oră de vaccinare un medic trebuia să primească 90 de lei, un asistent 45 de lei și 20 de lei  pentru persoana care efectuează înregistrarea persoanei vaccinate.

Finanțarea personalului implicat în procesul de vaccinare trebuie asigurată de Ministerul Sănătății care direcționează fondurile către unitățile administrative locale unde s-au înființat centre de vaccinare.

Practic, până acum personalul medical implicat în procesul de vaccinare a făcut muncă voluntară pentru simplul fapt că Ministerul Sănătății nu a achitat niciun ban pentru cei implicați în acest proces..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...