Vaccinul anti-Covid dezvoltat de CureVac are o eficacitate de sub 50%

Compania germană CureVac a anunțat faptul că vaccinul anti-Covid pe care l-a dezvoltat are o eficacitate de doar 48%, cu un punct procentual mai ridicată decât datele intermediare anunțate în urmă cu două săptămâni.

CureVac anunțase inițial pe 16 iunie că vaccinul său bazat pe tehnologia ARN mesager, numit CVnCoV, a arătat o eficacitate de doar 47% într-un studiu intermediar, punând rezultatul slab pe seama apariției noilor variante ale SARS-CoV-2.

Studiile avansate realizate de BioNTech/Pfizer și Moderna privind vaccinurile lor anti-Covid, de asemenea bazate pe tehnologia ARNm, au avut rate ale eficacității de peste 90% pentru toate categoriile de vârstă însă au fost efectuate când versiunea originală a coronavirusului era dominantă.

Însă noile date privind vaccinurile dezvoltate de aceste companii arată că ele au o eficacitate ridicată și împotriva noilor variante, în ușoară scădere în cazul unora dintre ele.

Studiul CureVac, la care au participat aproximativ 40.000 de adulți voluntari din Europa și America Latină, a arătat că eficacitatea CVnCoV este de 77% la persoanele cu vârsta de sub 60 de ani când sunt luate în considerare doar simptomele moderate și severe și excluse cele ușoare.

Compania germană a anunțat că a trimis datele Agenției Europene pentru Medicamente ca parte a dialogului continuu cu autoritatea europeană.

„În această analiză finală CVnCoV a demonstrat o valoare puternică pentru sănătatea publică în cazul participanților la studiu din grupa de vârstă 18-60 de ani în prevenirea spitalizărilor și deceselor și [o eficacitate] de 77% împotriva formelor moderate și severe ale bolii”, a declarat CEO-ul CureVAc, Franz-Werner Haas, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană comandase 405 de milioane de doze ale vaccinului CureVac în luna noiembrie a anului trecut, 180 de milioane din acestea fiind cu titlu opțional. Marea Britanie plasase la rândul ei o comandă pentru 50 de milioane de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...