Vaccinul anti-Covid și fake-news-ul. Avertisment: „Este a doua pandemie”

Fenomenul fake-news-urilor este greu de controlat. Într-o perioadă plină de incertitudini, cum este cea a pandemiei, este mult mai riscant să picăm în plasa știrilor false. Fenomenul nu avea cum să evite și cele mai noi știri, pe cele legate de vaccinul anti-coronavirus.

Lupta guvernelor din toată lumea devine astfel și mai grea: pandemia trebuie ținută sub control, iar fake-news-urile pe această temă trebuie identificate și sancționate.

Președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, Francesco Rocca, spune că fenomenul fak-news-urilor legate de vaccinul anti-covid reprezintă „o a doua pandemie”.

Conform acestuia, „tot mai mulți oameni ezită când vine vorba de vaccinuri, mai ales de vaccinul împotriva Covid”.

Potrvit Yahoo News, Francesco Rocca a citat un studiu făcut de Universitatea John Hopkins.

Studiul a vizat 67 de state și a urmărit să observe câte persoane sunt dispuse să se vaccineze anti-Covid. Conform cercetărilor, rata de acceptare a vaccinului s-a redus în toate statele din iulie și până în octombrie.

„Pentru a învinge această pandemie, trebuie să învingem și pandemia de neîncredere”, a declarat Francecsco Rocca.

Un sfert din țări au rata de acceptare a vaccinului sub 50%.

Credem că eforturile masive și coordonate de care va fi nevoie pentru a oferi vaccinul anti-Covid într-un mod echitabil trebuie să fie însoțite de eforturi la fel de mari pentru a construi și menține încrederea”, a conchis Francesco Rocca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...