Vaccinul Johnson&Johnson va fi administrat în Franța doar persoanelor de peste 55 de ani

Vaccinul Johnson&Johnson va fi administrat în Franța doar persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, în urma complicațiilor apărute în rândul oamenilor care s-au vaccinat.

La începutul săptămânii, în Franța au ajuns 200.000 de doze de vaccin produs de compania farmaceutică Johnson&Johnson.

Vaccinul „va fi administrat persoanelor cu vârsta peste 55 de ani, la fel cum este cazul vaccinului AstraZeneca”, a declarat Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez.

Marți, Johnson & Johnson a anunțat unilateral că întrerupe livrările de vaccinuri către Uniunea Europeană, în urma unor cazuri de tromboze rare apărute în SUA.

Autoritățile americane de reglementare au recomandat o pauză în vaccinarea cu Johnson & Johnson, ca măsură de precauție, după ce 6 cazuri de tromboze au fost înregistrate la peste 6,8 milioane de doze de vaccin administrate în SUA.

Attal și-a exprimat de asemenea încrederea în vaccinul AstraZeneca.

Probleme legate de vaccinul Johnson&Johnson

„Există într-adevăr cazuri de cheaguri de sânge care au fost detectate, dar sunt extrem de rare și sunt infinit mai puțin semnificative decât protecția oferită de acest vaccin. Reiterez alegerea noastră de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, care este unul dintre elementele esențiale în campania noastră de vaccinare”, a spus Attal, citat de Digi24.

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns joi dimineață și în România. Ele vor fi deocamdată stocate în depozit până la o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată, potrivit CNCAV.

Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Săptămâna trecută, EMA anunța că a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul produs de Johnson & Johnson, alături de cazurile de la vaccinul AstraZeneca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...