Vaccinul Pfizer a avut o eficacitate de 90,7% în testele clinice pe copii cu vârste între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-Covid-19 produs de Pfizer/BioNTech a arătat o eficacitate de 90,7% în testele clinice efectuate în cazul copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, a anunțat vineri producătorul farma american, potrivit Reuters.

16 copii din cadrul testelor care au primit placebo au făcut Covid-19, comparativ cu 3 dintre cei vaccinați, afirmă Pfizer în documentele înaintate la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA).

Deoarece în cadrul testelor copiii care au primit vaccinul au fost de peste două ori mai mulți decât cei inoculați cu placebo, acest lucru înseamnă că are o eficacitate de peste 90%.

Testele clinice Pfizer pe intervalul de vârste 5-11 ani nu au avut drept scop principal măsurarea eficacității vaccinului.

În schimb a comparat cantitatea de anticorpi neutralizanți induși de vaccin la copii cu răspunsul imun al voluntarilor din testele pe adulți.

Pe baza acestor rezultate, Pfizer și BioNTech au spus luna trecută că vaccinul lor contra bolii provocate de coronavirus induce un răspuns imun robust la copii.

Consilierii externi ai FDA urmează să se întâlnească marți pentru a vota dacă recomandă ca FDA să autorizeze vaccinul pentru acel interval de vârste.

Casa Albă și-a dezvăluit miercuri planul de a începe de luna viitoare vaccinarea anti-Covid a 28 de milioane de copii americani cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani cu serul Pfizer.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...