Vaccinul Pfizer/BioNTech este sigur şi eficient pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani

Laboratoarele Pfizer/BioNTech anunță că vaccinul anti-coronavirus este sigur și eficient pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 12 ani.

Pfizer/BioNTech urmează să ceară Agenţiei americane a medicamentului FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului pentru acest interval de vârstă, relatează NBC News.

Se pare că vaccinul este „sigur, bine tolerat şi a prezentat un răspuns robust în anticorpi neutralizanţi” la categoria de vârstă de 5-12 ani.

În prezent, niciun vaccin împotriva covid-19 nu a fost autorizat în vederea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.

Vaccinul produce anticorpi, dar şi efecte secundare comparabile cu cele observate la categoria de vârstă 16-25 de ani.

Peste 466,5 milioane de doze de vaccin împotriva covid-19 au fost administrate în Statele Unite, potrivit Centrelor de Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC).

Vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech este unul dintre cele trei vaccinuri folosite în campania de vaccinare din Statele Unite. Celelalte două sunt vaccinurile Moderna și Johnson & Johnson.

Aproximativ 12,7 milioane de copii în vârstă de până în 18 ani – reprezentând 54% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani – au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit Academiei Americane de Pediatrie (AAP), pe baza analizei unor date de la CDC la 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...