Mămicile să stea liniștite! Vaccinurile anti-Covid sunt sigure în timpul sarcinii

Potrivit unui studiu realizat de Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, vaccinurile Covid sunt sigure în timpul sarcinii, întărind dovezile internaționale.

De la mijlocul lunii aprilie, viitoarelor mame li s-a oferit jab-ul Pfizer-BioNTech sau Moderna, a doua doză fiind recomandată la opt săptămâni după prima.

Între timp, studiile sugerează că aproximativ una din cinci femei internate în spital cu virusul își naște copiii devreme și unii dintre acești copii au nevoie de terapie intensivă specială.

Și dovezile sugerează că riscurile de naștere prematură sunt mai mari dacă o femeie are Covid în timpul sarcinii.

Șeful de imunizare UKHSA a spus că noile informații despre siguranță sunt liniștitoare.

„Fiecare femeie însărcinată care nu a fost încă vaccinată ar trebui să se simtă încrezătoare să meargă să se vaccineze și că acest lucru va ajuta la prevenirea consecințelor grave ale infectării cu Covid în timpul sarcinii”, a spus ea.

Femeile însărcinate sau care au dat naștere, dar încă alăptau, au evitat vaccinarea anti-COVID, deoarece unii specialiști erau reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...