Vaccinurile vor fi autorizate în ritm accelerat în UE

Vaccinurile împotriva noilor tulpini ale virusului vor fi autorizate în ritm accelerat în Uniunea Europeană, după ce a fost acuzată de lentoare în gestionarea pandemiei de coronavirus, a anunţat duminica aceasta comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, transmite AFP.

“Am analizat procedura cu Agenţia Europeană a Medicamentelor şi am decis ca de acum încolo un vaccin îmbunătăţit de către un fabricant pentru a lupta împotriva noilor tulpini pe baza unui vaccin deja existent” şi certificat “nu va mai trebui să treacă prin toate etapele de autorizare”, a declarat comisarul european pentru ediţia duminicală a cotidianului german Augsburger Allgemeine. “Prin urmare, vom avea mai repede la dispoziţie vaccinuri adaptate, fără a reduce criteriile de securitate”, a adăugat ea.

Comisia Europeană a fost foarte criticată pentru lentoarea cu care a demarat campaniile de vaccinare anticoronavirus în ţările din UE, din cauza procedurilor de certificare ale primelor vaccinuri considerate prea lungi în raport cu prevederile în vigoare în Regatul Unit sau în SUA, dar şi a comenzilor de vaccin.

Chiar dacă a admis că nu este satisfăcută cu situaţia actuală, comisarul pentru sănătate a respins criticile împotriva UE. “Este fals să susţii că nu am făcut decât greşeli”, a spus ea, evidenţiind faptul că UE a reuşit să obţină aprovizionarea cu 700 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul trimestrului III al anului în curs.

1 COMENTARIU

 1. Covid 19 corona-virus: Ce se întâmplă dacă acest virus nu dispare niciodată? Va-ti pus vreodată aceasta întrebare ?

  “Experții mondiali spun că este probabil ca o anumită versiune a bolii să persiste ani de zile. Dar cum va arăta în viitor este mai puțin clar.”
  “Corona virusul, care a ucis deja mai mult de 2 milioane de oameni în întreaga lume, va fi în cele din urmă eradicat de o campanie globală de vaccinare, precum variola? Variantele noi periculoase vor sustrage vaccinurile? Sau virusul va rămâne mult timp, transformându-se într-o ușoară supărare, ca răceala obișnuită? ”

  “În cele din urmă, virusul cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 va deveni încă „un alt animal din grădina zoologică”, alăturându-se multor altor boli infecțioase cu care umanitatea a învățat să trăiască, oamenii trebuie să învețe să trăiască cu Covid-19, natura acestei coexistențe depinde nu doar de cât durează imunitatea, ci și de evoluția virusului. Va muta semnificativ în fiecare an, necesitând vaccinuri anuale, cum ar fi gripa? Sau va apărea la fiecare câțiva ani?”

  “Nu avem suficiente date încă de știut”, a spus Jeffrey Shaman, care studiază viruși la Universitatea Columbia”

  ” În cele din urmă, virusul cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 va deveni încă „un alt animal din grădina zoologică”, alăturându-se multor altor boli infecțioase cu care umanitatea a învățat să trăiască, a prezis doctorul T Jacob John, care studiază virușii și era la conducere. eforturilor Indiei de a combate poliomielita și HIV / SIDA.”

  “Această întrebare a ceea ce se întâmplă în continuare a atras-o pe Jennie Lavine, un virolog la Universitatea Emory, care este coautor al unei lucrări recente din Știința care a proiectat un scenariu relativ optimist: După ce majoritatea oamenilor au fost expuși la virus – fie prin vaccinare, fie prin infecții supraviețuitoare. – agentul patogen „va continua să circule, dar va provoca mai ales doar boli ușoare”, ca o răceală de rutină.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...