Val de decese şi dispariții suspecte în Grecia: După celebrul prezentator TV, alt turist găsit mort, patru sunt dispăruți

Publicat: 15 iun. 2024, 22:51, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Val de decese şi dispariții suspecte în Grecia: După celebrul prezentator TV, alt turist găsit mort, patru sunt dispăruți
Se scumpesc vacantele in Grecia

Un turist olandez dispărut a fost găsit mort sâmbătă dimineaţa, pe insula Samos, în estul Greciei, a anunţat presa locală. Acest incident face parte dintr-o serie de cazuri recente în care turişti din insulele greceşti au murit sau au dispărut în condiții suspecte. Mulți dintre aceștia plecaseră în drumeții pe caniculă, relatează AP.

Michael Mosley, un cunoscut prezentator TV şi autor britanic, a fost găsit mort duminica trecută pe insula Symi. Conform raportului medicului legist, Mosley a murit miercurea precedentă, la scurt timp după ce a plecat într-o drumeție pe un teren dificil și stâncos.

Samos, la fel ca Symi, se află foarte aproape de coasta turcească. Trupul turistului olandez, în vârstă de 74 de ani, a fost găsit de o dronă a pompierilor, zăcând cu faţa în jos într-o râpă, la aproximativ 300 de metri de locul în care a fost văzut ultima dată duminică, deplasându-se cu dificultate în căldura toridă. Autorităţile caută în continuare patru persoane date dispărute în ultimele zile.

Vineri, două turiste din Franţa au fost date dispărute pe Sikinos, o insulă relativ izolată din Ciclade, în Marea Egee, cu mai puţin de 400 de rezidenţi permanenţi. Cele două femei, în vârstă de 73 şi 64 de ani, plecaseră de la hotelurile lor pentru a se întâlni.

Un turist american în vârstă de 70 de ani a fost dat dispărut joi pe mica insulă Mathraki, în extremitatea nord-vestică a Greciei, de către gazda sa, un prieten greco-american. Turistul fusese văzut ultima dată marţi la o cafenea în compania a două turiste care între timp au părăsit insula.

Mathraki, cu o populaţie de 100 de locuitori, este o insulă de 3,9 kilometri pătraţi, puternic împădurită, situată la vest de mai cunoscuta insulă Corfu. Vântul puternic a împiedicat poliţia şi pompierii să ajungă pe insulă pentru a căuta persoana dispărută începând de sâmbătă după-amiază, potrivit presei.

Pe insula Amorgos, autorităţile încă mai căutau un turist în vârstă de 59 de ani dat dispărut de marţi, când a plecat într-o drumeţie solo în condiţii foarte călduroase. Presa americană l-a identificat pe turistul dispărut ca fiind şeriful adjunct pensionat al comitatului Los Angeles, Albert Calibet, din Hermosa Beach, California.

Amorgos, cea mai estică dintre insulele Ciclade, este o insulă stâncoasă de 122 de kilometri pătraţi cu mai puţin de 2.000 de locuitori. În urmă cu câţiva ani, insula a avut un număr record de vizitatori, peste 100.000.