Val de reacții negative la adresa lui Florin Cîțu, după ce a făcut un anunț comemorativ legat de Colectiv

Publicat: 30 oct. 2021, 13:49, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Val de reacții negative la adresa lui Florin Cîțu, după ce a făcut un anunț comemorativ legat de Colectiv

O postare comemorativă a premierului demis, Florin Cîțu, referitoare la împlinirea a șase ani de la tragedia de la clubul Colectiv a generat o mulțime de critici la adresa sa. Principalul reproș vizează modul cum este gestionată pandemia Covid 19 în România și numărul îngrijorător de mare al celor care mor zilnic din acest motiv.

Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, așa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital. Sunt 6 ani de la tragedia de la Colectiv, dar durerea este la fel de puternică”, a transmis premierul demis sâmbătă, la prânz, fără a specifica însă și dacă s-a deplasat efectiv la fața locului.

Majoritatea reacțiilor au fost însă extrem de virulente, reproșându-i-se în primul rând modul cum este gestionată pandemia.

Azi mor câte 500 pe zi sub guvernarea ta eficientă. Tot sub guvernarea voastră eficientă, după 6 ani nu există încă o hotărâre în procesul ăla și mai grav, nu există în continuare o secție ca lumea de arși ba mai mult, ard oameni și în spitale. Din ăștia 6 ani, doi sunt integral ai voștri. Să – ți fie rușine că îndrăznești să te folosești de oamenii ăștia, nesimțitule!”, i-a transmis Ami Burulea, pe Facebook.

Nu v-ar fi rușine! Va folosiți de memoria celor din Colectiv! Aprindeți o lumânare și pentru cei arși la Piatra Neamț, Matei Balș, Constanța din cauza incompentenței Dvs, premier demis! Aveti o dâră de demnitate și lăsați-ne!”, a scris Nicola Ruxandra.

Aprindeți câte o lumânare și pentru sutele de oameni care pier în fiecare zi în perioada asta din cauza incompetenței și ignoranței guvernului pe care îl conduceți”, a scris Rada Sonea.

Din cauza populismului dumneavoastră din această vară, asistăm la 5-10 tragedii Colectiv pe zi cauzate de pandemie. Ar trebui să intrați sub pământ de rușine. Ne-ați transformat întreaga țară într-o casă în flăcări, doar pentru că nu ați avut demntatea și curajul să fiți drept și corect, preferând să nu deranjați electoratul cu vaccinarea. Cum puteți să vă aduceți aminte morții de la Colectiv, când dumneavoastră călcați la activ pe morții de astăzi?”, a scris și Sergiu Petrușca.

În prima oră de la postare, mai mult de 90% din cele 200 de mesaje de răspuns erau negative, în nota celor de mai sus.