Valerie Cioloș-Villemin: „Războiul este în fiecare clipă. Eu mă mir că nu a fost până acum”

Valerie Cioloș–Villemin, mindfulness trainer, a povestit că tot timpul a trăit cu o senzație acută că războiul este la timpul prezent, de fapt: „M-am născut în Lorraine care este o regiune care a fost marcată de două războaie mondiale, unde multe tragedii s-au petrecut”, spune ea. 

„Străbunica mea a fost dusă în lagăr… Dacă ești un om sensibil și cu bun simț, să auzi în istorie cum au murit milioane de oameni în primul război. Având asta în familie m-am uitat, am vrut să știu mai mult și am auzit și am căutat carnețelele bunicilor de la străbunică și m-am întrebat de unde vin toate astea și cam așa am ajuns și la mindfulness. Că războiul este în fiecare clipă. Eu mă mir că nu a fost până acum”, a povestit ea la Radio Europa FM.

O senzație de pericol

Tatăl lui Valerie Cioloș-Villemin a fost în război când ea încă nu se născuse: „Da, și am realizat acum câteva zile. Era pe câmp de război când eu mă nășteam”. Ea a mai povestit că era o senzație de pericol, și anume că pericolul poate fi oricând și moartea poate fi oricând. „Foarte des apărea acest cuvânt în familie, dar nu știam de unde vine. Acum am realizat asta, recent”.

Într-o postare pe Facebook, căreia i-a dat titlul „Gânduri personale despre război”, Valerie Cioloș-Villemin a scis „Să stau aici, să mă rog și să meditez este actul meu de rezistență, este manifestul meu de pace. Este un act radical de dragoste. Este contribuția mea pentru a fi uman”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole