Valeriu Gheorghiţă: Campania de vaccinare în învăţământul preuniversitar debutează pe 13 septembrie

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat marți măsurile privind campania de vaccinare în unitățile de învățământ.

„Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unitățile de învățământ a elevilor, studenților, familiilor acestora și a personalului propriu. Este cadrul metodologic după care se va desfășura procesul de vaccinare în unitățile de învățământ. Se transmite în cursul acestor dimineți către Ministerul Sănătății, DSP-urilor, cât și către Ministerul Educației pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare.

În vederea limitării riscului de infectare în comunitate, cât și în unitățile de învățământ se va desfășura o campanie specială pentru vaccinarea în unitățile de învățământ a elevilor, familiilor acestora, studenților, personalului didactic și nedidactic”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că această acțiune de vaccinare se derulează pentru o perioadă de 2 luni pentru învățământul preuniversitar și 2 luni pentru învățământul universitar pentru doza 1, ulterior în oglindă se va continua cu a doua doză.

„Pentru învățământul preuniversitar, activitatea de vaccinare debutează în 13 septembrie și se va încheia pe 15 noiembrie, iar pentru învățământul universitar debutează pe 1 octombrie și se va încheia pe 1 decembrie.

Pentru învățământul preuniversitar acțiunea de vaccinare se va desfășura în trei modalități, ci echipe mobile de vaccinare, înființarea unor cabinete proprii de vaccinare în cabinetele medicale proprii, fie prin arondarea unităților de învățământ la centrele de vaccinare din proximitate.

Pentru învățământul universitar, se vor organiza cabinete în incinta cabinetelor medicale din campusurilor universitare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...