Valeriu Gheorghiță: Se deschid 90% dintre cele 376 de centre de vaccinare

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că de astăzi se deschid aproape toate cele 376 de centre de vaccinare, ceea ce va duce la o capacitate de vaccinare de 20.000 de peroane pe zi.

Dacă se va funcționa la capacitate maximă, vom ajunge la circa 750.000 de doze de vaccin administrate până la sfârșitul lui ianuarie, adică peste 350.000 de persoane. Practic, ar putea fi finalizată prima etapă de vaccinare, a celor din linia întâi, și se va putea da startul celei de-a doua etape.

„Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale”, a transmis, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”, a declarat Valeriu Gheorghiță. El a mai arătat că pentru ianuarie sunt făcute deja peste 90.000 de programări pentru vaccinare. 

Până ieri, 3 ianuarie 2021, s-au vaccinat 13.596 de persoane din rândurile personalului medical. Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...