Valul patru se va autolimita când nu va mai avea pe cine infecta. Epidemiolog: vârful va fi la mijlocul lunii octombrie

Medicul epidemiolog Emilian Popovici crede că valul patru al pandemiei va lua sfârșit doar atunci când vor rămâne foarte puține persoane neinfectate. El a afirmat că varianta Delta, combinată cu rata mare de infectare cu Covid-19, va face ca virusul să se răspândească accelerat. Asta până în punctul în care nu va mai avea pe cine infecta.

Epidemiologul susține că valul patru „se va autoelimina” prin infectarea tuturor. Va rămâne fără populație pe care să o infecteze, cu excepția persoanelor vaccinate, care însă au o imunitate sporită la boală.

Acel 1% care este infectat, va infecta în cazul variantei Delta alte 8 persoane. E foarte important ca oamenii să se vaccineze. Doza 3 aduce beneficii nete, readuce protecția față de infecție”, a declarant Emilian Popovici, într-o emisiune la Pro TV.

Odată atins vârful valului 4, numărul infectărilor se stabilizează

Popovici a estimat că vârful acestui val va fi atins la mijlocul lunii octombrie, după care va urma o perioadă de platou, în care numărul de infectări zilnice va rămâne  relativ constant.

Însă, faptul că valul 4 se va autoelimina nu este neapărat o veste bună. Pentru că infectarea pe scară largă a populației înseamnă un număr mare de decese și suprasolicitarea sistemului medical.

Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta, care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni, acest val se va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val, care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a explicat Emilian Popovici.

Vaccinul antigripal, în aceeași zi cu cel anti-Covid19

Virusul SARS-CoV-2 circulă în acest moment alături de virusurile respiratorii comune, care produc răceală.

La mijlocul lunii octombrie începe să apară și virusul gripal. Vaccinul împotriva SARS-CoV-2 și cel antigripal pot fi făcute în aceeași zi. Această schemă nu are contra-indicații, ne spun medicii de boli infecțioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...