Vânt puternic și viscol în mai multe județe ale țării. Meteorologii avertizează

Meteorologii au emis, în această dimineață, o avertizare nowcasting de cod galben de vânt puternic şi ninsoare, valabilă în zonele montane din regiunea Moldovei, valabilă în intervalul 9:30-15:00.

Astfel, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în județele Suceava și Neamț, în zona de munte de peste cota 1800 m, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși la rafală 90…100 km/h, ninsoare viscolită, transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilității. 

De asemenea, în intervalul 10:00-14:00, a fost emisă o avertizare now casting de tip cod galben pentru județul Cluj, zona de munte. Aici se vor semnala, de asemenea, intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 90 km/h.

Mai mult, în intervalul 7:00-11:00, este valabil un cod galben în zona județelor Braşov (Brașov, Codlea, Râșnov, Ghimbav, Bod, Vulcan, Hălchiu, Cristian, Sânpetru) și Sibiu (Tălmaciu, Șelimbăr, Boița). Aici se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60…70 km/h și trecător 70-75 km/h. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...