Vânzarea biletelor pentru Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris va debuta luni

Publicat: 07 oct. 2023, 15:30, de Daria Diaconeasa, în ACTUALITATE
Vânzarea biletelor pentru Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris va debuta luni

Începând de luni, vor fi disponibile 2,8 milioane de bilete pentru Jocurile Paralimpice 2024 de la Paris (28 august – 8 septembrie). Organizatorii își doresc ca toate tichetele să fie vândute.

Pentru a depăși numărul de 2,7 milioane de bilete vândute la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, organizatorii își propun o abordare de vânzare diferită și mai accesibilă din punct de vedere financiar.

În contrast cu Jocurile Olimpice, unde achiziționarea a presupus o tragere la sorți, biletele pentru cele aproximativ 550 de evenimente paralimpice vor fi disponibile după principiul „primul venit, primul servit”.

Toate biletele vor fi puse în vânzare începând de luni dimineața, de la ora 10:00, ora Franței. Prețurile se vor situa între 15 și 100 de euro, cu excepția ceremoniilor de deschidere (între 150 și 700 de euro) și de închidere (între 45 și 450 de euro).

Din aceste bilete mai bine de două milioane, 60.000 vor fi locuri uşor accesibile, iar 12.000 rezervate persoanelor în scaun cu rotile, ceea ce răspunde „tuturor solicitărilor”, au explicat organizatorii această cifră modestă. Însoţitori vor trebui să aibă şi ei bilet.

Scopul de a atinge capacitatea maximă, „este foarte ambiţios, dar acesta e obiectivul şi există toate condiţiile”, a declarat președintele Paris-2024, Tony Estanguet, în luna august.

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, organizatorii au subliniat același mesaj.

Provocarea este să le oferim sportivilor stadioane pline şi francezilor un moment unic”, a adăugat Michael Aloisio, director general adjunct Paris-2024.

Într-o singură zi a Jocurilor, probabil că vom face mai mult pentru incluziune în ţara noastră decât în 30 de ani de politici publice”, a adăugat el.

Nu întâmplător, vânzarea biletelor va începe a doua zi după ceremonia de deschidere paralimpică, din Piața Republicii din Paris, eveniment la care vor lua parte președintele Emmanuel Macron și ministrul Sportului, Amelie Oudea-Castera.

La acest eveniment vor fi prezenți mai mulți reprezentanți importanți ai mișcării paralimpice, atât din Franța, cât și din străinătate.