Variante luate în calcul: Ce presupune planul de reconstrucție a Ucrainei

Administrația ucraineană lucrează încă de pe acum la un plan pentru reconstrucția postbelică a orașelor distruse de armata rusă. Pe listă se află și Mariupol, localitatea cea mai afectată de război.

E un plan care va fi sprijinit de comunitatea internațională, o variantă luată în calcul fiind prin înfrățirea orașelor distruse cu localități sau regiuni din Uniunea Europeană, care să contribuie direct la reconstrucție.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat pe președintele Volodimir Zelenski că UE îi va fi alături l în reconstrucția țării. „Putin nu va câștiga acest război. Voi veți câștiga!”, a spus oficialul european.

El a mai spus că nu e vorba de refacerea Ucrainei de dinainte de război, ci de refacerea unei țări moderne și prospere.

Conferința Donatorilor, pe 5 mai

„Președintele Zelenski mi-a dezvăluit conceptul său de înfrățire a orașelor și regiunilor UE cu orașele și regiunile ucrainene care au nevoie de reconstrucție. Cred că este o idee foarte bună pentru a ajuta la revitalizarea orașelor distruse și afectate de război”, a anunțat președintele Consiliului European, care a participat la o conferință a Comitetului European al Regiunilor.

Pe 5 mai va avea loc o Conferință a Donatorilor, unde se vor prezenta soluții concrete pentru reconstrucției orașelor ucrainene distruse. Președintele Volodimir Zelenski spune că este un plan care se întinde pe 2 ani.

Mariupol – orașul asediat și distrus de ruși, are o propunere de înfrățire cu o localitate din Polonia, care să ajute la reconstrucție, după eliberare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...