Vasile Bănescu: „Acest certificat verde aproape s-a uzat (…). Spațiul vital înseamnă spațiul în care persoana umană nu e doar un biped consumerist”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat sâmbătă seara pentru B1 TV, că exceptarea bisericilor de la introducerea certificatului verde este justificată pentru că în caz contrar s-ar produce o discriminare în legătură cu încălcarea uneia dintre cele mai importante libertăți fundamentale ale omului.

„Acest certificat verde aproape s-a uzat înainte să intre în vigoare, se discută enorm despre el. Există câteva spații publice consacrate, inclusiv de către specialiști, ca fiind vitale pentru societate, aici intră spitalele, magazinele cu produse vitale, farmaciile și bisericile. Spațiul vital înseamnă spațiul în care persoana umană care nu e doar un biped consumerist, este o ființă formată din trup și suflet, pătrunde și practică un tip de libertate fundamentală.Una dintre aceste libertăți fundamentale este și libertatea religioasă, care în nicio țară din UE nu este restricționată când este vorba despre spațiul sacru în sine. Nu este o excepție în România, nu este o excepție biserica pentru certificatul verde, sunt considerate și celelalte spații vitale, din această rațiune”.

Vasile Bănescu a mai explicat că omul este o persoană cu viață spirituală și pentru cei mai mulți oameni exprimarea libertății religioase, pătrunderea într-o biserică, care nu se mai face în înghesuială….„Spațiul bisericii este un spațiu al ordinii și al decenței, nu mai este o înghesuială și acest certificat verde nu are o rațiune de a fi introdus, care introduce o formă de discriminare când e vorba de spațiul în care libertatea religioasă, una dintre cele fundamentale, este pusă în discuție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...