Vasile Dîncu despre creșterea salariilor în armată: Avem un proiect de ordonanță în lucru

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat vineri, la Breaza, referitor la creşterea veniturilor militarilor, că un proiect de ordonanţă în acest sens este deja în lucru şi actul normativ va putea fi aplicat fără a fi solicitaţi bani în plus pentru minister.

Vasile Dîncu a susţinut că ar putea creşte compensarea pentru deplasare de la 20 de lei la 40 de lei, ar putea creşte solda de grad, rămasă la nivelul din 2009, iar compensaţiile pentru chirie ar putea fi adaptate la nivelul celor de pe piaţa imobiliară.

„Avem un proiect de ordonanţă care este în lucru, noi am calculat, am făcut toate planurile, este clar că în situaţia militarilor activi, a sergenţilor, a gradaţilor şi soldaţilor profesionişti în acest moment există unele inegalităţi şi există venituri foarte mici, sunt probleme legate de, să vă dau numai nişte exemple, compensarea pentru deplasare, cred că diurnă îi spunem noi în civilie, este în acest moment la 20 de lei. Asta ar trebui să crească, ne-am propus s-o creştem la 40 de lei. Trebuie să dăm compensaţiile de chirie, oamenii trebuie să se mute dintr-o localitate în alta, mobilitatea militară înseamnă o continuă pendulare între garnizoane, Aici compensaţiile de chirie sunt rămase în urmă, nu mai sunt cele la care a ajuns piaţa, 300 de lei pentru o chirie este foarte puţin. Vom ajunge ca aceste indemnizaţii să le acordăm cu piaţa imobiliară dintr-o localitate, mai ales la gradele mai mici, tinerii. Tinerii sunt cei care au familii, au copii şi au nevoie de un minim. Ca să iei o chirie în Cluj, în Iaşi, în Bucureşti, ai nevoie de bani care să fie adaptaţi acestui lucru. Sunt şi alte lucruri de care avem nevoie. Creşterea soldei de grad, care a rămas de prin 2009. Sunt şi alte lucruri. Săptămâna viitoare vreau să prezint aceste lucruri. Deocamdată lucrăm la acest proiect”, a spus ministrul Apărării.

Potrivit acestuia, în prezent, mulţi dintre soldaţii şi gradaţii profesionişti au un venit mediu lunar de circa 2.300 de lei.

„Am discutat, am calculat şi impactul, nu vom cere bani în plus de la bugetul României în acest moment. Prin economii, prin modul în care redistribuim şi ne vom gospodări banii vom putea să alocăm în acest an întreaga sumă pentru ca să putem să fim şi noi atractivi. Dacă nu, avem foarte multe plecări din armată şi este păcat pentru că pleacă oameni foarte bine specializaţi, oameni pregătiţi, dar sunt sigur că vom găsi înţelegerea necesară la Guvernul României. Am cerut şi ajutorul partidului care m-a propus acolo şi mi-au promis că vom fi sprijiniţi pentru acest lucru. (…) Vă dau numai un exemplu, soldaţii şi gradaţii profesionişti au în acest moment – nu pot să vă dau cifra exactă, dar sunt foarte mulţi – un venit mediu lunar de 2.300 şi ceva. Cifra spune de la sine pentru cineva care trebuie să plece în deplasări, să se mute cu familia, are foarte multe restricţii, nu poate să facă business, nu poate să facă altceva. Este foarte complicat”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a participat vineri la ceremoniile prilejuite de sărbătorirea a 110 ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” de la Breaza.

3 COMENTARII

 1. „Bătălia nu s-a încheiat, apărătorii noștri vor continua să „smulge” inamicul și să arate o adevărată îndemânare, pe care inamicul o invidiază.” https://odessa-journal.com/they-dragged-russian-troops-into-a-trap-in-severodonetsk-arestovich-revealed-the-cunning-plan-of-the-armed-forces-of-ukraine/ „Au târât trupele rusești într-o capcană la Severodonețk”: Arestovich a dezvăluit planul Forțelor Armate ale Ucrainei

  Ce poate face un Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu?
  Doar să se plimbe, să se laude şi să participe ceremonii si promenade.

 2. Președintele Zelensky: Ucraina a făcut ceea ce părea imposibil în 100 de zile.

  https://www.ukrainereporters.com/president-office/president-zelensky-ukraine-has-done-what-seemed-impossible-over-100-days/

  „100 de zile din lupta noastră. 100 de zile de unitate și spirit de neînfrânat. În acest timp, inamicul nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic, încercând să-și dezvăluie neputința asupra infrastructurii civile și a oamenilor. În aceste 100 de zile, Ucraina a făcut ceea ce părea imposibil, ceea ce mulți nu au vrut să creadă. Am oprit „a doua armată a lumii”, am eliberat o parte din teritoriile noastre și am continuat să dăm o respingere decentă ocupanților”, a scris președintele Ucrainei.

  Zelensky și-a exprimat recunoștința tuturor, datorită cărora Ucraina a rezistat și a apărat ceea ce îi aparține de 100 de zile până acum.

  „O sa castigam!” a subliniat președintele Ucrainei.

 3. În furnizarea de IRIS-T Ucrainei din Germania, din nou mai multe întrebări decât răspunsuri rapide pentru a respinge invazia armatei ruse

  https://www.ukrainereporters.com/weapons/germany-will-provide-ukraine-with-iris-t-sam-what-kind-of-weapon-and-when-to-expect/

  În același timp, însuși Olaf Scholz nu a specificat versiunea sistemului, așa că este posibil ca acesta să fie IRIS-T SLS – sistem de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune, care are o rază de acțiune de 12 km și 8 în înălțime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...