Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut luni, la sediul MApN, o întrevedere cu Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Paun Rohovei.

Pe timpul întâlnirii au fost abordate o serie de teme de interes comun ce au vizat, în principal, evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională, context în care ministrul Apărării Naţionale a reiterat solidaritatea şi susţinerea fermă a României pentru integritatea, suveranitatea, securitatea şi aspiraţiile europene şi euroatlantice ale Ucrainei, arată un comunicat MApN.

Subiectele care au fost abordate în cadrul discuțiilor

În acelaşi context, a fost menţionată „preocuparea României privind concentrarea masivă de trupe militare ale Federaţiei Ruse în jurul Ucrainei, fiind remarcate, totodată, solidaritatea euroatlantică, la nivelul NATO şi UE, în condamnarea acţiunilor cu potenţial destabilizator, precum şi solicitarea renunţării la acest tip de comportament, de escaladare şi revenirea la dialogul diplomatic”.

Totodată, menţionează MApN, în cadrul discuţiilor au fost abordate şi subiecte referitoare la stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-ucrainene în domeniul apărării, fiind confirmat sprijinul pentru eforturile ţării vecine de consolidare a capacităţii de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...