Vasile Dîncu: Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor

În acest moment în Europa există la nivelul întregii echipe NATO un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară, a atras atenția ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

Declarațiile social-democratului au fost făcute în cadrul unui interviu, la Antena 3 și au venit în contextul în care, marți, la Bruxelles, a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

În acest moment există în Europa, la nivelul întregii echipe NATO, un deficit în ceea ce privește înzestrarea, de aceea s-a pus foarte serios problema pe trei direcții.

În primul rând, refacerea stocurilor. Acesta este un lucru foarte important, cu încercarea tot mai serioasă de a crea sinergii împreună cu statele europene(…). A doua cale sigur că a fost mobilitatea militară și s-a vorbit foarte mult și despre stimulente financiare. Sper să se ia în această perioadă hotărâri importante la Bruxelles privind posibilitatea de achiziții rapide”, a explicat Vasile Dîncu, care a precizat că se doreşte o procedură mai simplă la achiziţii militare în UE.
O provocare la adresa securității naționale

Pericolul de la Marea Neagră, spune șeful MApN, reprezintă pentru România o provocare la adresa securității naționale.

„În ceea ce privește pericolul de la Marea Neagră este pentru România o provocare la adresa securității naționale, pentru că este spațiul nostru de siguranță. Această prezență în Insula Șerpilor sigur că ne îngrijorează, dar nu ne îngrijorează numai pe noi. Este îngrijorarea pe care o împărtășim cu întreaga Alianță Nord-Atlantică”, a punctat Vasile Dîncu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...