Vasile Dîncu: „Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, spune că România va învăța să trăiască având Federația Rusă la graniță dacă va fi cazul, însă a explicat că țara noastră va beneficia și de sprijinul aliaților într-un astfel de scenariu.

Declarația șefului MApN a venit în contextul în care forțele Federației Ruse au capturat Insula Șerpilor din Marea Neagră.

Practic, sigur că Rusia va fi mai aproape, dar va fi mai aproape de o graniță NATO. Nu va fi România singură care să gestioneze această apropiere a Rusiei. Va fi tratat internațional și NATO are o forță care poate descuraja orice formă de amenințare. Vom învăța să trăim cu rușii la graniță, dar vom fi sprijiniți pentru asta dacă va fi cazul”, a declarat ministrul Apărării, la Radio România Actualități.

Întrebat dacă „asta înseamnă că s-a împlinit faptul și toată lumea se va resemna cu el?”, Vasile Dâncu și-a nuanțat poziția: „Asta voiam să spun, nu cred că va fi cazul. Dacă în cazul Crimeei a fost acceptată poate prea ușor această realitate, chiar dacă Rusia a fost sanctionată, acum comunitatea internațională nu poate să valideze această situație. Sunt convins că după ce vor tăcea armele, și va vorbi diplomația, rușii vor trebui să revină la negocieri, Ucraina va reveni la statalitate de dinainte”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...