Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus. Reacția lui George Ogăraru: „Este incredibil ceea ce se întâmplă”

Publicat: 01 oct. 2022, 21:30, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Vasili Hamutovski a fost arestat în Belarus. Reacția lui George Ogăraru:

Fostul portar al Stelei, Vasili Hamutovski (44 de ani), care până în vară a lucrat ca antrenor cu portarii la formația din Ghencea, a fost arestat.

Acesta este un opozant al regimului totalitar din Belarus. Hamutovski a mers în țara natală, pentru a se opera la genunchi. Fostul portar ar fi fost arestat pentru că a participat în trecut la mitinguri împotriva dictatorului Aleksandr Lukashenko.

Fostul portar s-a întors în Belarus pentru tratament. Imaginile cu arestarea și interogarea sa au fost publicate pe canalele de Telegram pro-guvernamentale.

Hamutovski a recunoscut că a participat la mintinguri ale opoziției în 2020. El riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, amendă sau anuminte îngrădiri ale libertății tot pe aceeași perioadă„, scrie ua-football.com.

George Ogăraru a reacționat pe Facebook după vestea că fostul portar a fost arestat în Belarus.

Free Vasili! (n.r. – eliberați-l pe Vasili). Alături de tine, Vasili! Este incredibil ceea ce se întâmplă în Belarus în zilele noastre! Am văzut acel video din online cu arestarea lui Vasili…

Nu pot accepta ideea că un sportiv de echipă națională poate fi arestat și condamnat la închisoare pentru că, în momentul preluării conducerii Belarusului de către dictatorul Lukașenco, si-a exprimat opinia public, împreună cu alți sportivi, artiști sau oameni de televiziune, cu privire la metodele abuzive prin care au fost «câștigate»  alegerile. 

Propun presei sportive din România, care se luptă pentru dreptul la liberă exprimare, să îl susțină pe Khamutovski prin titlul Free Vasili!!”, a scris Ogăraru.