Vasul care a paralizat traficul prin Canalul Suez blochează transporturi maritime de 9,6 mld. dolari pe zi

Vasul de 400 de metri lungime și 59 de metri lățime care împiedică traficul prin Canalul Suez a blocat trafic maritim de 9,6 miliarde de dolari pe zi, potrivit estimărilor Bloomberg. 12% din comerțul mondial are loc prin Canalul Suez.

Nava colosală, cu o lungime de 400 de metri și o lățime de 59 de metri, a paralizat traficul prin Canalul Suez pe 23 martie, la 6 mile marine de la intrarea sudică a canalulu, are o capacitate de 20.000 TEU. Nava se încadrează în categoria celor mai mari nave containere din lume.

În timp ce remorcherele Canalului Suez reiau eforturile de eliberare a navei, care a fost parțial reflotată de marți, comerțul global simte deja impactul. Autoritatea Canalului Suez a declarat, în ultima sa actualizare, că traficul prin canal va fi suspendat temporar și astăzi, deoarece activitățile de reflotare a navei sunt reluate. Ieri a fost posibil să se permită trecerea la 13 nave din Port Said.

Potrivit imaginilor de la fața locului, dragele lucrează la eliberarea arcului bulbos al navei de pe malurile de nisip ale canalului, cu mai multe remorchere în poziție pentru a o elibera. Datele de la VesselsValue indică faptul că există 157 de nave care așteaptă în și în jurul căii navigabile pentru reluarea convoaielor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole