Vela a trimis Corpul de Control la Poliţia Capitalei

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control să facă un control la Poliţia Capitalei. Se verifică dacă acuzațiile prezentate de şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente sunt adevărate.

Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, acuză că ofițerii pe care îi are în subordine au fost presați să renunţe la unele anchete care vizau interlopi.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate şi pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun”, a transmis, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracţionale şi tragerea la răspundere penală a membrilor acestora.

”Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalităţii organizate”, a arătat sursa citată.

 Serviciul Grupări Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei s-ar fi confruntat anul trecut cu “presiuni” din partea conducerii. Liderul structurii, comisar-șef Marius Andrei, a vorbit în spațiul public despre cum activitatea Serviciului care anchetează clanurile interlope a fost restrânsă din cauza unor ordine date de foștii șefi ai Poliției Capitalei.

Șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente, comisar-șef Marius Andrei, a afirmat că foștii șefi ai Poliției Capitalei ar fi pus presiuni ca ofițerii din acest serviciu să nu mai lucreze cu procurorii DIICOT în anchetele care vizau clanurile interlope.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole